Marvel Phase 5 in 2023: De beste en slechtste films & series

RRoos Verhoeven 13 december 2023 14:28

In deze ranglijst blikken we terug op de releases van Marvel's Cinematic Universe in 2023. Van het heldhaftige 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' tot het controversiële 'Secret Invasion'.

Fans rangschikken Marvel releases van 2023

Van hardcore Marvel-enthousiastelingen tot casual kijkers, iedereen heeft een mening over de releases van het Marvel Cinematic Universe (MCU) in 2023. Zo worden de 'Guardians of the Galaxy Vol. 3', 'The Marvels', 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania', 'Loki Seizoen 2' en 'Secret Invasion' vermeld als zowel hoogte- als dieptepunten. Hoewel niet iedereen het eens is over de volgorde, lijkt het erop dat 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' over het algemeen als de sterkste release wordt beschouwd.

De serie 'Secret Invasion' heeft voor heel wat ophef onder de fans gezorgd. Veel fans spreken hun teleurstelling uit over de uitvoering van de serie en het gebruik van het bronmateriaal. Zelfs de overtuigende acteerprestaties van Samuel L. Jackson als Nick Fury konden de serie niet redden van kritiek. De serie wordt vaak als een van de minder sterke releases van het MCU in 2023 genoemd.

Ook de film 'The Marvels' is niet bij iedereen geliefd. Veel fans geven aan dat de personages afgezien van Kamala niet erg boeiend zijn. Daarnaast wordt het tempo van de film en de kwaliteit van de special effects bekritiseerd. Ondanks deze kritiek is er ook erkenning voor het feit dat 'The Marvels' beter is dan 'Secret Invasion' en sommige kijkers zijn daardoor aangenaam verrast door de film.

De beste en slechtste films & series

1. Guardians of the Galaxy Vol. 3

2. Loki Season 2

3. The Marvels

4. Ant-Man and The Wasp: Quantumania

5. Secret Invasion

Afbeelding: 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania', TMDB

Meer artikelen