Marvel Studios onthult cast voor 'Fantastic Four'

KKees van den Berg 17 februari 2024 09:12

Marvel Studios heeft de cast voor hun langverwachte 'Fantastic Four' onthuld. Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn en Ebon Moss-Bachrach zullen de iconische superhelden vertolken. Bovendien heeft Disney de releasedatums van 'The Fantastic Four' en 'Thunderbolts' omgewisseld.

Nieuwe cast voor 'Fantastic Four' aangekondigd

Het langverwachte kwartet superhelden - de allereerste personages die voor Marvel Comics werden gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby - zal bestaan uit Pedro Pascal als Reed Richards (ook wel bekend als Mr. Fantastic), Vanessa Kirby als Sue Storm (ook wel bekend als de Invisible Woman), Joseph Quinn als Johnny Storm (ook wel bekend als de Human Torch) en Ebon Moss-Bachrach als Ben Grimm (ook wel bekend als the Thing). Naast de aankondiging van de casting heeft Disney ook de releasedatums van 'The Fantastic Four' (nu voorzien voor 25 juli 2025) en 'Thunderbolts' (nu voorzien voor 2 mei 2025) omgewisseld.

https://www.instagram.com/p/C3VXYlarSY8/

Zoals gewoonlijk bij Marvel zijn de details omtrent het verhaal schaars. In de comics zijn de Fantastic Four astronauten die worden omgevormd tot superhelden nadat ze in de ruimte aan kosmische stralen worden blootgesteld. Reed krijgt de mogelijkheid om zijn lichaam tot verbazingwekkende lengten te strekken. Sue, Reed's vriendin (en latere vrouw), kan licht manipuleren om onzichtbaar te worden en krachtige krachtvelden te werpen. Johnny, Sue's broer, kan zijn lichaam in vuur omzetten waardoor hij kan vliegen. En Ben, Reed's beste vriend, is volledig getransformeerd in een Ding, met gigantische, oranje rotsblokken als lichaam, waardoor hij superkracht krijgt - en een eeuwig zwaar hart vanwege zijn schijnbaar monsterlijke verschijning.

Regisseur en schrijvers van 'Fantastic Four' onthuld

Matt Shakman, bekend van 'WandaVision' en 'Monarch: Legacy of Monsters', zal 'Fantastic Four' regisseren, met een scenario van Josh Friedman, Jeff Kaplan en Ian Springer. Het nieuws over de casting van Pascal lekte al in november uit, maar Marvel had verder geprobeerd om strikt geheim te houden wie de rollen in Marvel's First Family, algemeen beschouwd als een van de belangrijkste superheldenpersonages ooit gecreëerd, zou spelen. De opnames worden verwacht deze zomer te beginnen.

'Fantastic Four' komt naar het Marvel Cinematic Universe

Tot nu toe waren de Fantastic Four geen onderdeel van het Marvel Cinematic Universe. De filmrechten behoorden toe aan 20th Century Fox, dat drie films met de personages produceerde. 'Fantastic Four' en 'Fantastic Four: The Rise of the Silver Surfer', uitgebracht in 2005 en 2007 respectievelijk, hadden Ioan Gruffudd als Reed, Jessica Alba als Sue, Michael Chiklis als Ben en Chris Evans, pre-Captain America, als Johnny. De poging van Fox om de franchise in 2015 te herstarten - met Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell en Michael B. Jordan in de respectievelijke rollen - werd een box office-flop. Vier jaar later nam Disney 21st Century Fox over, en bracht de personages eindelijk naar de Marvel Studios sandbox.

Meer artikelen