Marvel vs. DC: Superheldenfilms in 2023

DDavid Meijer 28 december 2023 08:23

De superheldenfilms s uit 2023 brachten gemengde reacties teweeg met Marvel die de meest succesvolle producties afleverde en DC die sterk teleurstelde. Hieronder nemen we kort de hoogte- en dieptepunten van het jaar door.

Mensen minder enthousiast voor superheldenfilms

Hoewel superheldenfilms ooit overweldigend populair waren lijken sommige kijkers moe te worden van de constante stroom films van dit genre. De tijd dat Marvel en DC konden rekenen op onvoorwaardelijke steun van fans lijkt ten einde te komen. De box office-cijfers uit 2023 wijzen op een verminderd enthousiasme voor dit genre.

Eén van de minst gewaardeerde superheldenfilms van 2023 was zonder twijfel 'Aquaman and the Lost Kingdom' van DC. Ondanks de sterke prestatie van hoofdrolspeler Jason Momoa omschreven critici de film als rommelig en onevenwichtig. Dit werd weerspiegeld in de pijnlijk lage Rotten Tomatoes-score van slechts 36%.

Aan de andere kant van het spectrum stond Marvels 'Guardians of the Galaxy Vol.3'. De trilogie-afsluiter van regisseur James Gunn werd goed ontvangen door zowel critici als het publiek wat resulteerde in een indrukwekkende Rotten Tomatoes-score van 82%. De film was opnieuw een succes in de bioscoop, wat bewees dat Marvel nog steeds sterk is in het superheldengenre.

De grootste triomf van het jaar kwam echter van 'Spider-Man: Across the Spider-Verse'. Deze prachtige animatiefilm van Marvel werd overweldigend goed ontvangen en behaalde een bijna perfecte Rotten Tomatoes-score van 95%. Wij kijken alvast uit naar het volgende deel: 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse'.

Afbeelding: 'Guardians of the Galaxy Vol. 3', TMDB

Meer artikelen