'Mean Girls' musical overtreft 100 miljoen dollar aan wereldwijde box office

RRoos Verhoeven 20 februari 2024 13:01

De musicalfilm 'Mean Girls' van Paramount heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen dollar opgebracht bij de box office, met een totale opbrengst van 101,2 miljoen dollar na zes weken in de bioscopen.

Wereldwijde inkomsten van 'Mean Girls'

De 'Mean Girls' musical heeft een roze succesverhaal geschreven met een wereldwijde opbrengst van 101,2 miljoen dollar na zes weken in de bioscopen. Hiervan werd 71,2 miljoen dollar opgehaald in Noord-Amerika en 30 miljoen dollar in 31 verschillende internationale gebieden. Het succes is des te opmerkelijker gezien het feit dat de film slechts 36 miljoen dollar kostte om te maken.

Van streaming naar bioscooprelease

De film 'Mean Girls', gebaseerd op de Broadway adaptatie van de komedieklassieker uit 2004, zou oorspronkelijk direct debuteren op Paramount+. Na enthousiaste reacties tijdens testvertoningen hebben de leidinggevenden echter gekozen voor een traditionele bioscooprelease. Het blijkt een slimme zet te zijn geweest gezien de hoge opbrengsten die de film tot nu toe heeft weten te genereren.

Ondanks dat 'Mean Girls' een muzikale film is, was dit aspect niet direct duidelijk voor alle kijkers. Uit gegevens die Paramount heeft gedeeld, blijkt dat 75% van het publiek wist dat de film een musical was voordat ze hun ticket kochten. Aan de andere kant liet 16% van de bioscoopbezoekers weten teleurgesteld te zijn door het genre van de film. Dit geeft aan dat het genre van een film een significante invloed kan hebben op de verwachtingen en ervaringen van het publiek.

Afbeelding: 'Mean Girls', TMDB

Meer artikelen