‘Mean Girls’ scoort een recordopening van $28 miljoen in Amerika

RRoos Verhoeven 16 januari 2024 16:55

Ondanks winterstormen en bioscoopsluitingen in Noord-Amerika, heeft de Broadwaymusicalverfilming 'Mean Girls' een indrukwekkende $28 miljoen opgehaald in het openingsweekend. Hoofdrollen zijn voor Tina Fey, Angourie Rice, Auli'i Cravalho en Reneé Rapp.

'Mean Girls' stormt box office ondanks winterweer

'Mean Girls', de filmadaptatie van de Broadway-musical met Angourie Rice, Auli'i Cravalho en Reneé Rap in de hoofdrollen, heeft een succesvol openingsweekend gehad ondanks de winterstormen en bioscoopsluitingen in Noord-Amerika. De film, uitgebracht door Paramount en gebaseerd op de originele film uit 2004 van Tina Fey, bracht in de eerste drie dagen een indrukwekkende $28 miljoen op. Dit is aanzienlijk meer dan de $24.4 miljoen die de eerste film opbracht tijdens het openingsweekend, zonder rekening te houden met inflatie.

Vrouwelijk publiek domineert openingsweekend 'Mean Girls'

Net als bij de andere felroze film 'Barbie', waren de meeste kaartkopers tijdens het openingsweekend van 'Mean Girls' vrouwen. Uit exit polls bleek dat 76% van de kaartkopers vrouw was en dat 70% van de kijkers tussen de 18 en 34 jaar oud was. Dit betekent dat de film aantrekkelijk was voor kijkers die nog niet geboren waren toen het personage Regina George voor het eerst werd geïntroduceerd.

Positieve recensies voor de nieuwe 'Mean Girls'

Tina Fey, de legendarische schrijfster en actrice, keerde terug om het script te schrijven en mee te spelen in deze nieuwe versie van 'Mean Girls'. De film, geregisseerd door Samantha Jayne en Arturo Perez Jr., kostte naar verluidt $36 miljoen om te produceren. De recensies waren over het algemeen positief, met een score van 70% op Rotten Tomatoes. De film ontving echter een B CinemaScore van het publiek, wat kan betekenen dat de mond-tot-mondreclame minder positief zal zijn. Toch blijft de studio optimistisch na dit openingsweekend.

Andere films zoals 'The Beekeeper', een actiefilm met Jason Statham, en de romantische komedie 'Anyone But You', deden het ook goed in de box office. 'The Beekeeper' debuteerde op de tweede plaats met een geschatte $16.8 miljoen, terwijl 'Anyone But You' bijna $7 miljoen opbracht in het vierde weekend. Aan de andere kant was 'The Book of Clarence', een bijbelse satire geproduceerd door Jay-Z, minder succesvol en haalde een geschatte $2.6 miljoen op.

Afbeelding: 'Mean Girls', TMDB

Meer artikelen