'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' domineert de blu-ray-verkoop

KKees van den Berg 11 november 2023 17:47

'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' voert de blu-ray-verkoop aan, met 'Barbie' en 'Blue Beetle' die volgen. Ondanks de algemene positieve ontvangst, heeft de film de concurrentie van andere zomerblockbusters niet kunnen overtreffen.

Sterke start voor 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'

De nieuwste toevoeging aan de 'Mission: Impossible' franchise, 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One', heeft een sterke start gemaakt in de verkoop van Blu-rays, door de charts te domineren. Met een omzet van meer dan $54 miljoen in het openingsweekend, heeft de film zowel nationaal als wereldwijd indrukwekkende cijfers neergezet, met een totale opbrengst van meer dan $567 miljoen.

'Barbie' behoudt sterke positie in derde week

Warner Bros' 'Barbie', in de derde week na release, houdt goed stand op de tweede plaats. Met positieve recensies en een openingsweekend dat $162 miljoen opbracht, heeft de film de verwachtingen overtroffen en blijft het goed presteren. Met een totale opbrengst van meer dan $1.44 miljard wereldwijd, heeft 'Barbie' zelfs 'The Super Mario Bros. Movie' als hoogst scorende film van 2023 overtroffen.

'Blue Beetle' flopt ondanks positieve reviews

Warner Bros' 'Blue Beetle', een nieuwe toevoeging aan het DC-superhelduniversum, heeft een minder sterke start gemaakt en staat op de derde plaats in de charts. Hoewel de film positieve recensies kreeg, bleef de box office omzet steken op $25 miljoen in het openingsweekend. De totale opbrengst kwam uit op slechts $72 miljoen nationaal en $129 miljoen wereldwijd.

Naast 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One', 'Barbie' en 'Blue Beetle' zijn er nog enkele opvallende films in de charts. Lionsgate's 'Retribution (2023)' maakte zijn debuut op nummer 6, Warner's 'Justice League x RWBY: Super Heroes & Huntsmen, Part Two' kwam binnen op nummer 7 en Universal's 'My Big Fat Greek Wedding 3' debuteerde op nummer 9 op de Blu-ray-only chart.

Afbeelding: 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One', TMDb

Meer artikelen