Mogelijk vervolg op 'Godzilla Minus One'

KKees van den Berg 16 februari 2024 11:02

Regisseur Takashi Yamazaki hint naar een mogelijk vervolg op de kaiju-kaskraker 'Godzilla Minus One'. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, deelt Yamazaki zijn enthousiasme en nieuwsgierigheid naar het toekomstige lot van de personages.

Spannend einde zet deur open voor vervolg

Als je 'Godzilla Minus One' op het grote scherm hebt gezien, dan verlang je waarschijnlijk naar een vervolg. De kaiju-epos van Takashi Yamazaki was een kaskraker die indrukwekkende stadsverwoestende sequenties combineerde met ontroerend persoonlijk drama en resonante emotie. En als je Minus One hebt gezien, weet je ook - SPOILER ALERT - dat de film eindigde op een zeer bevredigend, maar bitterzoet moment. Maar voorbij deze gelukkige ontknoping dreigt gevaar - er lijkt nog leven in de vleesresten van Godzilla diep in de oceaan, terwijl Noriko nu een mysterieus donker merkteken op haar nek draagt. Genoeg om te verkennen dus in een deel twee.

Yamazaki enthousiast over mogelijk vervolg

In een interview met Empire merkte Yamazaki op dat een vervolg nog niet officieel is bevestigd, maar dat hij 'zeer nieuwsgierig' is naar de toekomst van Shikishima en Noriko. 'Ik zou zeker willen zien hoe het vervolg eruit zou zien', zegt hij. 'Ik weet dat de oorlog van Shikishima voorbij lijkt, en we hebben deze staat van vrede en rust bereikt - maar misschien is het de rust voor de storm, en zijn de personages nog niet vergeven voor wat hen is opgelegd.' Dit klinkt onheilspellend voor het volgende mogelijke deel van het verhaal.

Als er inderdaad een 'storm' aankomt, wat zou die dan kunnen inhouden? Gezien de stamboom van Toho-monsters, is er een kans dat andere iconische wezens opduiken. 'Ik weet niet of iemand ooit een meer serieuze toon heeft bereikt met kaiju-tegen-kaiju en menselijk drama, en die uitdaging is iets dat ik zou willen verkennen', zegt Yamazaki. Maar gezien de duidelijke focus van Minus One op het menselijke verhaal, zou het essentieel zijn voor de regisseur om de verwoesting en de personages in evenwicht te houden. 'Wanneer je films hebt die [kaiju-gevechten] bevatten, denk ik dat het heel gemakkelijk is om de schijnwerpers en de camera op dit enorme spektakel te richten, en zich los te maken van het menselijke drama', legt hij uit, en voegt eraan toe dat hij ervoor zou moeten zorgen dat het menselijke drama en wat er gebeurt tussen de kaiju allebei betekenis hebben en elkaar kunnen beïnvloeden kijkend naar plotontwikkeling.

Afbeelding: 'Godzilla Minus One', TMDB

Meer artikelen