Nederlandse comedy 'De Marathon' blijft succesvol op Netflix

DDavid Meijer 4 februari 2024 11:52

De humoristische maar ook aangrijpende Nederlandse film 'De Marathon' blijft een hit op Netflix. De film, waarin vier vrienden een marathon lopen om hun garage te redden, heeft nog steeds veel trouwe kijkers.

Blijvend succes van 'De Marathon' op Netflix

De Nederlandse comedy 'De Marathon', uitgebracht in 2012, blijft populair op Netflix. De film, over vier Rotterdamse vrienden die besluiten mee te doen aan de marathon om hun garage te redden, wordt nog altijd met veel genot bekeken. Het is niet alleen een komedie, maar ook een aangrijpend verhaal van vriendschap en doorzettingsvermogen.

Vier vrienden en hun worstelende garage

De hoofdpersonages in 'De Marathon' zijn vier vrienden uit Rotterdam; Gerard, Leo, Kees en Nico. Ze werken gezamenlijk in de garage van Gerard, maar hun bedrijf zit in zwaar weer. Ze bevinden zich in een benarde situatie waarin het voortbestaan van de garage op het spel staat.

Meer dan een marathon: een strijd om overleving

Om hun garage te redden besluiten de vier vrienden om geheel onverwacht mee te doen aan de marathon van Rotterdam. Maar gaandeweg hun trainingen en voorbereidingen, komen ze erachter dat er meer op het spel staat dan alleen het halen van de finishlijn. De film is zowel komisch als diepzinnig en toont de ups en downs van hun uitdaging.

'De Marathon' is niet alleen een hit bij de kijkers, maar de film heeft ook erkenning gekregen in de vorm van diverse prijzen. In 2012 behaalde de film de Gouden Film-status, wat betekent dat meer dan 100.000 mensen de film in de bioscoop hebben gezien. Een jaar later, in 2013, werd 'De Marathon' bekroond met de Gouden Kalf publieksprijs, een van de meest prestigieuze filmprijzen in Nederland.

Meer artikelen