Nederlandse komedie 'Ome Cor' vanaf donderg op Netflix

DDavid Meijer 27 februari 2024 09:16

Netflix gaat de Nederlandse komedie 'Ome Cor' (2022) toevoegen aan haar catalogus. Deze film over een Rotterdamse havenarbeider zal deze week al beschikbaar zijn voor de abonnees van de streamingdienst.

Netflix breidt Nederlandse aanbod uit

Netflix blijft zijn Nederlandse content uitbreiden en verrast ons deze week met de toevoeging van de Rotterdamse film 'Ome Cor'. Deze komedie, volledig van eigen bodem, belooft een vermakelijke kijkervaring. Zorg ervoor dat je deze film aan je kijklijst toevoegt.

Het verhaal van Ome Cor

'Ome Cor', gespeeld door Martin van Waardenberg, is een oude havenarbeider die in de problemen raakt nadat het uitkomt dat hij gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. De gevolgen zijn ernstig: hij verliest zijn uitkering, wordt uit zijn huis gezet, komt in conflict met zijn dochter en krijgt zelfs een taakstraf. De grote vraag is of Ome Cor erin slaagt om zijn leven weer in goede banen te leiden.

Een familieaffaire op het scherm

Het is een familieaffaire in 'Ome Cor', met Martin van Waardenberg en zijn echte dochter Floor van Waardenberg in de hoofdrollen als Ome Cor en zijn dochter Carola. Naast acteren heeft Martin, bekend van 'De Marathon', ook de regie van de film op zich genomen, samen met Peter Verhage.

Vanaf donderdag 29 februari is 'Ome Cor' beschikbaar op Netflix.

Meer artikelen