Nederlandse Netflix-kijkers griezelen massaal bij nieuwe horrorfilm

KKees van den Berg 2 juni 2024 18:12

De horrorfilm 'Thanksgiving', geregisseerd door Eli Roth en met Patrick Dempsey in de hoofdrol, is sinds kort te bekijken op Netflix. Nederlandse kijkers lijken massaal te genieten van deze angstaanjagende film, die hoog scoort in de kijklijsten.

Nederlands publiek griezelt bij 'Thanksgiving'

Sinds de recente toevoeging van de horrorfilm 'Thanksgiving' aan de Netflix-catalogus, lijken Nederlandse kijkers massaal te genieten van deze huiveringwekkende film. Met Patrick Dempsey, bekend van 'Grey's Anatomy', in een van de hoofdrollen en Eli Roth als regisseur, is de film direct in de top drie van best bekeken films op Netflix in Nederland terechtgekomen.

Angstaanjagend plot van 'Thanksgiving' ontvouwt zich

'Thanksgiving' speelt zich af in Plymouth, Massachusetts, de geboorteplaats van de gelijknamige feestdag. Het verhaal ontvouwt zich wanneer de inwoners van de stad worden getroffen door een reeks gruwelijke moorden, uitgevoerd door een mysterieuze killer geïnspireerd door Thanksgiving. De moorden lijken willekeurig, maar zijn in feite onderdeel van een veel groter, sinister plan.

Niet alleen het Nederlandse publiek lijkt de film te waarderen; 'Thanksgiving' doet het ook goed bij critici. Op Rotten Tomatoes heeft de film een indrukwekkende score van 84% en het publiek geeft de film een score van 80%.

Afbeelding: 'Thanksgiving', TMDB

Meer artikelen