Netflix-abonnees kijken volop naar nieuwe 'Top Gun: Maverick' met Tom Cruise

RRoos Verhoeven 25 december 2023 13:01

Netflix heeft deze week voor een aangename verrassing gezorgd door Top Gun: Maverick (2022) aan haar aanbod toe te voegen. Dit vervolg op Top Gun (1986) met Tom Cruise in de hoofdrol is met open armen ontvangen door de abonnees.

Top Gun: Maverick trekt veel bekijks

Netflix abonnees waren deze week aangenaam verrast toen Top Gun: Maverick plotseling verscheen op de streamingdienst. De film heeft al snel een grote schare kijkers aangetrokken. Niet verwonderlijk gezien de populariteit van zowel de originele film als dit nieuwe deel in de bioscoop en de hoofdrol van Tom Cruise.

Mooie scores op Rotten Tomatoes

Top Gun: Maverick is niet alleen een hit bij de Netflix-abonnees, maar ook bij de critici en kijkers op Rotten Tomatoes. De film heeft een indrukwekkende score van 96% van de critici en maar liefst 99% van de kijkers die een positieve beoordeling geven. Een zeldzaam hoge score voor een film.

In Top Gun: Maverick zien we Tom Cruise opnieuw in de rol van Pete 'Maverick' Mitchell. Maverick zit nog altijd bij de Marine en als moedige testpiloot zoekt hij altijd zijn grenzen op. Dit keer wordt hij geconfronteerd met de taak om een nieuwe groep Top Gun-piloten te trainen voor een zeer zware speciale missie. Tijdens deze missie ontmoet hij Luitenant Bradley 'Rooster' Bradsaw (gespeeld door Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick 'Goose' Bradshaw.

Afbeelding: 'Top Gun: Maverick', TMDB

Meer artikelen