Netflix-baas Roberto Stopello verlaat de Latijns-Amerikaanse tak

DDavid Meijer 7 januari 2024 13:15

Roberto Stopello, de uitvoerend producent van Netflix-drama's, heeft zijn functie bij de Latijns-Amerikaanse tak van het bedrijf verlaten. Hij zal echter blijven samenwerken met Netflix aan scenario's.

Stopello blijft samenwerken met Netflix

Roberto Stopello, een van de belangrijkste namen in de Latijns-Amerikaanse serie-industrie, heeft zijn positie bij Netflix opgegeven. Ondanks zijn vertrek uit de rol die hij had in Mexico-Stad, heeft Deadline vernomen dat hij blijft samenwerken met de streamingservice, maar nu als scenarist of showrunner.

Stopello verhuist terug naar de VS

Stopello, voorheen Vicepresident van Series in Latijns-Amerika bij Netflix, is van plan om terug te verhuizen naar de Verenigde Staten om persoonlijke redenen. Hoewel hij zijn functie bij Netflix heeft verlaten, is het duidelijk dat zijn invloed op het platform en de Latijns-Amerikaanse dramaseries niet zal eindigen.

Stopello heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, met als hoogtepunt zijn rol als een van de scheppers van de hit-telenovela Reina Del Sur. Zijn brede scala aan schrijfcredits onderstreept zijn invloedrijke aanwezigheid in de wereld van de Latijns-Amerikaanse televisie.

Toekomstige samenwerking met Netflix

Ondanks zijn vertrek uit zijn voormalige functie zal Stopello blijven samenwerken met Netflix. Hij zal als hoofdschrijver of showrunner de leiding nemen over toekomstige projecten, wat aantoont dat zijn relatie met de streamingreus nog steeds sterk is.

Netflix blijft zwaar investeren in originele content uit Latijns-Amerika en zijn basis in Mexico-Stad. Het bedrijf heeft een reeks films, series en telenovela's groen licht gegeven, wat zijn toewijding aan het produceren van hoogwaardige, internationaal aantrekkelijke content onderstreept.

Afbeelding: 'La Reina del Sur', TMDB

Meer artikelen