Netflix: Benedict Cumberbatch schittert in gloednieuwe Netflix-miniserie 'Eric'

RRoos Verhoeven 30 mei 2024 10:29

De nieuwste miniserie van Netflix, 'Eric', met Sherlock-ster Benedict Cumberbatch, is nu te zien. De serie speelt zich af in het New York van de jaren 80 en volgt het verhaal van een poppenspeler die met persoonlijke tragedies worstelt.

Cumberbatch speelt hoofdrol in 'Eric'

Benedict Cumberbatch, bekend van zijn rol als Sherlock, is nu te zien in de gloednieuwe Netflix-miniserie 'Eric'. De serie bevat elementen van een thriller en speelt zich af in het New York van de jaren tachtig. Cumberbatch speelt de rol van Vincent, een prominente poppenspeler en maker van het populaire kinderprogramma 'Good Day Sunshine'.

Verdwijning van Edgar drijft plot

In de serie worstelt Vincent met het verlies van zijn zoon Edgar. Hij is vervuld van zelfverachting en schuldgevoel over Edgars verdwijning en klampt zich vast aan de tekeningen van Eric, de blauwe monsterpop van zijn zoon. Vincent gelooft dat als hij Eric op tv kan krijgen, Edgar terug naar huis zal komen. Dit idee drijft het plot en maakt 'Eric' een meeslepend en emotioneel verhaal.

Bekende acteurs en regisseur achter 'Eric'

Naast Benedict Cumberbatch spelen ook Gaby Hoffmann en Jeff Hephner belangrijke rollen in 'Eric'. Beiden hebben succes gehad in eerdere werken, waaronder 'Transparent' en films als 'Interstellar' en 'Oppenheimer'. De serie is gemaakt door Abi Morgan, die ook verantwoordelijk was voor bekende series als 'The Hour' en 'The Split'.

Meer artikelen