Netflix betreedt de wereld van live sport met de Netflix Cup

RRoos Verhoeven 15 november 2023 09:45

Netflix, het grootste streaming platform ter wereld, maakt zijn debuut in de live sportwereld met de Netflix Cup. Dit golftoernooi met beroemdheden, uitgezonden naar 250 miljoen abonnees, kan de eerste stap zijn naar grotere live sportevenementen op het platform.

Introductie van de Netflix Cup

Netflix waagt zich voor het eerst aan live sport met de lancering van de Netflix Cup, een golftoernooi voor beroemdheden. Deze stap kan het begin zijn van toekomstige grotere live sportevenementen op het platform. De wedstrijd, die teams van professionele golfers en Formule 1-coureurs samenbrengt, wordt live uitgezonden naar de 250 miljoen abonnees van Netflix.

Hoewel sport zelf het streamingplatform tot nu toe niet heeft aangetrokken vanwege de hoge kosten en lage marges, verandert het standpunt van Netflix mogelijk met de Netflix Cup. Door eigenaar te zijn van het toernooi, houdt Netflix alle voordelen. Dit betekent dat als ze waarde creëren, ze kunnen genieten van de vruchten daarvan, in plaats van waarde te creëren voor een andere sportcompetitie die vervolgens om een verhoging kan vragen.

Sport als middel voor abonnementsgroei

Hoewel Netflix alle speculaties negeert, groeit het geloof onder analisten dat het bedrijf op een dag zal bieden op rechten om gevestigde competities uit te zenden. Met een stagnerende abonneegroei in het afgelopen jaar is sport mogelijk een nieuwe manier voor Netflix om uit te breiden, vooral in buitenlandse markten waar het bedrijf moeite heeft om een doorbraak te forceren.

Live sport is zeer aantrekkelijk voor adverteerders, en biedt een schaal die niet te evenaren is. Met NFL-games die regelmatig 20 miljoen gelijktijdige kijkers trekken in Amerika op zondagavonden, is dit een enorme kans voor adverteerders. Daarnaast maakt het nieuwe reclamebedrijf van Netflix, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, sport nog aantrekkelijker op het platform.

De mogelijke impact van Netflix op sportrechten

Als Netflix zou besluiten om te bieden op sportrechten, zou dit een game-changer kunnen zijn in de wereld van sportuitzendingen. Traditionele mediakopers zijn nerveus over de mogelijkheid van Netflix om op sportrechten te bieden, omdat dit een significante impact zou kunnen hebben op de prijs en beschikbaarheid van deze rechten.

Meer artikelen