Netflix biedt 'Grand Theft Auto'-trilogie aan: verdubbeling van inzet op gaming

RRoos Verhoeven 30 november 2023 15:16

Netflix heeft aangekondigd de 'Grand Theft Auto'-trilogie aan te bieden als onderdeel van zijn groeiende gaming-ambities. De trilogie voegt zich bij de meer dan 80 mobiele spellen in de catalogus van Netflix.

Netflix vergroot gaming-ambities met GTA-trilogie

Netflix heeft aangekondigd dat het de 'Grand Theft Auto'-trilogie van Take-Two Interactive gaat aanbieden in een poging zijn gaming-ambities te versterken. 'Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition' komt op 14 december op het platform beschikbaar voor Netflix-abonnees op de App Store, Google Play en in de Netflix mobiele app. Fans kunnen zich vanaf woensdag voorregistreren. De trilogie breidt Netflix's groeiende catalogus van meer dan 80 mobiele spellen verder uit, met meer spellen op komst.

'Grand Theft Auto' serie: een iconisch fenomeen

De 'Grand Theft Auto'-serie staat bekend als een van de meest iconische titels in de gaming-industrie. Uitgever Take-Two Interactive heeft aangegeven dat de franchise, die 'Grand Theft Auto III', 'Grand Theft Auto: Vice City', 'Grand Theft Auto: San Andreas', 'Grand Theft Auto IV' en 'Grand Theft Auto V' omvat, meer dan 410 miljoen eenheden heeft verkocht volgens het laatste inkomstenrapport van het bedrijf. Het nieuwste spel, 'Grand Theft Auto V', was de snelste retail-eigendom die de grens van 1 miljard dollar aan verkopen bereikte.

De toevoeging van de 'Grand Theft Auto: The Trilogy' aan de spellencollectie zou een grote stimulans moeten zijn voor het gamingplatform van Netflix. Netflix krijgt echter te maken met hevige concurrentie. Microsoft, dat eerder dit jaar Activision Blizzard overnam voor 69 miljard dollar, is nu een grote speler in de mobiele gaming-industrie dankzij de toevoeging van Activision's King mobiele merk, dat de populaire 'Candy Crush Sage'-spelcollectie maakt. Microsoft's uiteindelijke doel is om zijn op de cloud gebaseerde Xbox Cloud Gaming-platform beschikbaar te maken op mobiele apparaten.

Netflix heeft meer game-titels nodig om te slagen

Voor Netflix om te slagen als een echte gaming-optie, zal het nog veel meer titels moeten toevoegen. De concurrentie in de mobiele gaming-industrie is gigantisch: Apple is een enorme kracht in de mobiele gaming-industrie dankzij zijn App Store. Hoewel het bedrijf geen individuele cijfers voor de business geeft, wordt gaming algemeen beschouwd als zijn meest succesvolle segment.

Meer artikelen