Netflix breidt aanbod games uit met bekroonde titels

DDavid Meijer 6 december 2023 15:16

Netflix is toch vooral bekend vanwege het streaming van films en series, maar breidt zijn gaming-service nu uit met een reeks bekroonde titels zoals Hades en games gebaseerde op populaire Netflix-series als 'La Casa de Papel'. Dit alles wordt toegankelijk via je Netflix-abonnement zonder extra kosten.

Nieuwe titels aangekondigd tijdens Geeked Week

Tijdens het virtuele evenement Geeked Week 2023 in november kondigde Netflix aan dat het een aantal nieuwe titels toevoegt aan zijn gaming-service. Deze uitbreiding omvat onder meer bekroonde games en spellen die zijn geïnspireerd op populaire Netflix-series.

De populaire misdaadserie La Casa de Papel wordt omgetoverd tot een exclusieve interactieve game voor Netflix. In deze game sluit je je aan bij de crew uit de originele serie en bepalen jouw keuzes wat er vervolgens gebeurt. Deze narratieve game wordt uitgebracht samen met de La Casa de Papel- spin-off 'Berlin', die Netflix in december verwacht uit te brengen.

Bekroonde spel Hades komt naar Netflix

Daarnaast voegt Netflix de bekroonde roguelike dungeon crawler Hades toe aan het aanbod games. In dit spel kruip je in de huid van Zagreus, de prins van de onderwereld. Je baant je een weg door horde na horde vijanden op een reis om Hades te tarten. Elke speelsessie is uniek en biedt een eigen uitdaging. Hades zal beschikbaar zijn voor Netflix-abonnees op iOS.

Hoe toegang te krijgen tot Netflix-games

Om de games in de Netflix-bibliotheek te kunnen spelen moet je de Netflix-app downloaden op je apparaat en inloggen op je account. Scroll op de startpagina naar beneden tot je de carrousel 'Mobile Games' ziet. Tik op een spel om er meer over te weten te komen en tik op 'Get Game' om een spel te downloaden dat je ineressant vindt. Hierna zal een pop-up van de App Store of de Google Play Store openen om de download te bevestigen.

Meer artikelen