Netflix co-CEO verdedigt gebruik van AI in Hollywood

KKees van den Berg 29 mei 2024 09:55

Ted Sarandos, co-CEO van Netflix, ontkent de beweringen dat kunstmatige intelligentie (AI) de creatieve banen in Hollywood in gevaar brengt. Hij gelooft stellig dat AI een nuttig hulpmiddel kan zijn voor het verbeteren van creatief werk, zonder dat het mensen vervangt.

AI bedreigt creatieve banen niet

Ted Sarandos, de co-CEO van Netflix, heeft de beweringen ontkend dat AI de creatieve banen in Hollywood bedreigt. Hij heeft in een recent interview gezegd dat hij meer vertrouwen heeft in mensen dan dat en dat hij niet gelooft dat een AI-programma ooit een beter script zal kunnen schrijven dan een getalenteerde schrijver. Sarandos benadrukte dat de persoon die AI goed gebruikt mogelijk je baan zou kunnen overnemen, maar niet de AI zelf.

AI als natuurlijke vooruitgang

Volgens Sarandos is AI een natuurlijke vooruitgang van dingen die vandaag de dag al in de creatieve ruimte gebeuren. Hij gaf aan dat schrijvers, regisseurs en editors AI zouden kunnen gebruiken als een hulpmiddel om hun werk beter en efficiënter te doen. In het beste geval zou AI zelfs kunnen helpen om dingen op het scherm te brengen die anders onmogelijk zouden zijn.

Animatie als voorbeeld van technologische vooruitgang

Sarandos gebruikte animatie als een voorbeeld van hoe technologie het creatieve werk ten goede kan komen. Hij merkte op dat, ondanks de overstap van handgetekende animatie naar computergegenereerde animatie, er nu meer mensen in de animatiesector werken dan ooit tevoren.

Sarandos merkte op dat elke technologische vooruitgang in entertainment, ondanks de initiële weerstand, uiteindelijk heeft geleid tot groei van de industrie. Hij herinnerde zich hoe de gevechten rondom de introductie van thuisvideo plaatsvonden, en hoe de studio's decennialang weigerden films te licenseren voor televisie. Uiteindelijk heeft elke vooruitgang de business doen groeien.

In hetzelfde interview gaf Sarandos ook aan dat hij gelooft dat films zoals Barbie en Oppenheimer net zo succesvol zouden zijn geweest als ze op het Netflix-platform waren uitgebracht.

Meer artikelen