Netflix investeerst forst in realityshows

DDavid Meijer 31 mei 2024 13:55

Netflix investeert fors in zijn populaire realityprogramma's door twee ongescripte series te verlengen en drie nieuwe projecten te bestellen. Onder hen zijn 'The Ultimatum' en de spin-off 'Queer Love', die respectievelijk voor seizoen drie en twee zijn verlengd.

Investeren in realityprogramma's

Netflix zet zijn succesvolle investering in realityprogramma's voort door bekend te maken dat het twee series heeft verlengd en drie nieuwe projecten heeft besteld wat de strategie van de streaminggigant onderstreept om zich te blijven focussen op dit genre, met een grote aanhang onder de kijkers.

Verlenging van 'The Ultimatum' series

'The Ultimatum: Marry or Move On' en 'The Ultimatum: Queer Love' zijn door Netflix verlengd voor hun volgende seizoenen. De eerste show, gepresenteerd door Nick en Vanessa Lachey, volgt koppels op het punt van trouwen, waarbij de ene partner klaar is om te trouwen, maar de ander niet. Na een acht weken durend sociaal experiment, en de kans om te koppelen met andere partners uit de overgebleven koppels, moet elk duo zich of verbinden tot een huwelijk of definitief uit elkaar gaan.

De spin-off serie 'Queer Love', onder leiding van JoAnna García Swisher, volgt een gelijkaardig concept als 'The Ultimatum: Marry or Move On'. Maar in deze serie zijn de deelnemers vrouwen en non-binaire mensen, wat een interessante en inclusieve draai geeft aan het reality dating-genre.

Nieuwe realityseries in aantocht

Netflix heeft ook aangekondigd dat het drie nieuwe realityseries bestelt. Dit omvat 'Selling the City', een spin-off van 'Selling Sunset' met New York als achtergrond; 'Building the Band', waarin 50 zangers bands vormen zonder elkaar ooit te zien, vergelijkbaar met het concept van 'Love is Blind' maar dan met muziek; en 'Battle Camp', waarin oud-deelnemers van andere Netflix realityshows concurreren in een reeks van fysieke en mentale uitdagingen voor een prijs van $250.000.

Afbeelding: 'The Ultimatum: Marry or Move On', TMDB

Meer artikelen