Netflix kondigt nieuwe realiteitsshow 'The Trust: A Game of Greed' aan

DDavid Meijer 11 december 2023 15:47

Netflix blijft zijn aanbod aan realityshows uitbreiden met de komst van 'The Trust: A Game of Greed'. In deze nieuwe serie krijgen deelnemers de kans om een geldbedrag gelijk te verdelen of andere spelers te elimineren om hun eigen deel te vergroten. Het is een spel waarbij de nadruk ligt op strategie, tactiek en vooral menselijke natuur. De serie wordt vanaf 10 januari gelanceerd, waarbij elke week nieuwe afleveringen beschikbaar komen.

Na 'Squid Game', komt 'The Trust'

De aankondiging van 'The Trust' komt net na het einde van het eerste seizoen van 'Squid Game: The Challenge', een andere populaire realityserie op Netflix. Het succes van 'Squid Game' heeft de weg vrijgemaakt voor meer shows van dit formaat, waardoor de casting voor het tweede seizoen al van start is gegaan. Het lijkt erop dat Netflix inzet op een succesvolle voortzetting van dit genre.

De presentatie van 'The Trust' is in handen van Brooke Baldwin, voormalig presentatrice van CNN Newsroom. De serie, bestaande uit 8 delen, heeft een sterk productieteam achter zich met namen als Ben Newmark, Dan Newmark, Jeff Spangler, Rob LaPlante en David Friedman. De productie is een samenwerking tussen Grandma’s House Entertainment en Lighthearted Entertainment, bekende namen in de televisiewereld.

'The Trust': Een spel van hebzucht

'The Trust' belooft een spannende strijd te worden waarbij elf deelnemers de kans krijgen om een kwart miljoen dollar te verdelen. Maar zullen ze het eerlijk verdelen of zullen ze elkaar eruit stemmen voor een groter aandeel? Het is een spel dat hebzucht, wantrouwen en de menselijke natuur onder de loep neemt. Het unieke aan dit spel is dat iedereen als winnaar begint en iedereen ook als winnaar kan eindigen - mits ze ervoor kiezen het geld te delen.

Meer artikelen