Netflix koopt Kim Kardashian-komedie 'Fifth Wheel'

RRoos Verhoeven 28 november 2023 09:38

Na een weeklange biedingsoorlog heeft Netflix de rechten verworven op de komedie 'Fifth Wheel', met in de hoofdrol Kim Kardashian. De realityster was zeer betrokken bij het verkoopproces van deze vrouwelijke komedie en zal ook een producerende rol spelen.

Netflix wint biedingsoorlog voor 'Fifth Wheel'

In een intense week van biedingen waarin zowel bioscoopdistributeurs als streamingservices betrokken waren heeft Netflix uiteindelijk de rechten weten te bemachtigen op 'The Fifth Wheel'. De komedie met Kim Kardashian in de hoofdrol trok aanvankelijk vijf bieders. Na een selectieproces bleven er drie over, waarvan Netflix het winnende bod deed kort na Thanksgiving. Het bod was zo overtuigend dat het de goedkeuring kreeg van Kardashian en de medeschrijvers Paula Pell en Janine Brito.

Kim Kardashian's actieve rol in verkoopproces

Kim Kardashian zal niet alleen de hoofdrol spelen in 'The Fifth Wheel', maar was ook zeer betrokken bij het verkoopproces van de film. Ze was aanwezig bij elke meeting om de pitch te geven aan potentiële kopers. Dit toont haar inzet en betrokkenheid bij het project, waarin ze het 'vijfde wiel' zal spelen in een cast vol vrouwen.

In veel gevallen kan de ontwikkeling en verkoop van een film maanden duren, maar 'The Fifth Wheel' heeft deze trend doorbroken. Pell en Brito bedachten het idee en benaderden Kardashian bijna onmiddellijk na het einde van de staking. De snelheid waarmee dit proces plaatsvond, heeft ertoe geleid dat 'The Fifth Wheel' de eerste grote verkoop is voordat 2023 ten einde komt.

Kim Kardashian's betrokkenheid bij de productie en marketing

Naast haar acteerwerk zal Kim Kardashian ook een rol spelen achter de schermen als producer. Ze zal een actieve rol spelen in de marketing van de film, mogelijk in samenwerking met haar eigen branding- en advertentiebureau waarmee ze haar veelzijdigheid en haar vermogen om betrokken te zijn bij alle aspecten van het project onderstreept.

Het middelgrote filmteam van Niija Kuykendall bij Netflix heeft 'The Fifth Wheel' opgepikt. Dit team is al verantwoordelijk voor enkele films van Netflix, waaronder 'A Family Affair', 'Lonely Planet', 'Good Grief' en 'Six Triple Eight'. Het verwerven van 'The Fifth Wheel' betekent een nieuwe grote toevoeging aan hun reeds indrukwekkende portfolio.

Kim Kardashian's acteercarrière neemt vlucht

Hoewel Kim Kardashian slechts beperkt acteerwerk op haar naam heeft staan, heeft ze een aardige indruk gemaakt met haar optreden in het recentste seizoen van 'American Horror Story', waar ze een publicist speelde. De positieve reacties op haar rol hebben haar aangemoedigd om verder te bouwen op dit succes en de overstap te maken naar de filmwereld met haar rol in 'The Fifth Wheel'.

Afbeelding: 'The Kardashians'

Meer artikelen