Netflix onthult de grootste hits en flops van 2023

RRoos Verhoeven 8 juni 2024 13:40

Netflix deelt gegevens over de meest en minst bekeken series, films en specials in het tweede helft van 2023. Van grote hits tot grote teleurstellingen, we nemen een kijkje naar de meest opvallende titels.

Netflix's enorme hoeveelheid content

In de tweede helft van 2023 heeft Netflix bijna 16.000 series, films en specials uitgezonden. Deze titels waren goed voor ongeveer 90 miljard kijkuren wereldwijd. Hoewel dit aantal op zichzelf indrukwekkend is, waren sommige veelbelovende titels verrassend genoeg geen grote hit.

De spin-off van Big Mouth, Human Resources seizoen 2, had beduidend minder kijkers in de zes maanden tussen juli en december dan in de eerste drie weken na de release. Ondanks een sterke start wist de serie de interesse van het publiek niet vast te houden.

Ondanks dat voormalig president Obama fungeerde als verteller, kon de documentaireserie 'Working: What We Do All Day', geproduceerd door Higher Ground Productions van de Obama's, slechts 1 miljoen kijkers trekken. Dit toont aan dat zelfs de betrokkenheid van prominente figuren niet altijd garant staat voor hoge kijkcijfers.

Eerste live sportevenement van Netflix flopt

De Netflix Cup, het eerste live sportevenement van Netflix, werd relatief weinig bekeken met slechts 700.000 views wereldwijd wat suggereert dat Netflix misschien nog wat werk voor de boeg heeft om hun live-sportaanbod aantrekkelijk te maken voor hun publiek.

'Leave the World Behind' scoort hoog

De serie 'Leave the World Behind' had de meeste kijkers op Netflix in de tweede helft van het jaar en staat momenteel op de vijfde plaats van Netflix's meest populaire films aller tijden. Met sterren als Julia Roberts, Ethan Hawke en Mahershala Ali was deze serie een duidelijke winnaar in termen van kijkcijfers.

Live-action 'One Piece' trekt massaal publiek

De live-action adaptatie van de langlopende manga en anime One Piece had 36 procent meer kijkers dan de op een na populairste show, de Duitse miniserie 'Dear Child'. Dit onderstreept het succes van Netflix bij het aantrekken van fans van populaire manga en anime series.

Afbeelding: 'Leave the World Behind', TMDB

Meer artikelen