Netflix onthult de populairste animeseries

KKees van den Berg 20 december 2023 16:54

Recente data van Netflix onthult dat Vinland Saga en Seven Deadly Sins de meest bekeken animeseries zijn van januari tot juni 2023. Verschillende series en franchises hebben echter indrukwekkende cijfers neergezet.

Netflix onthult meest bekeken Anime-series

Netflix heeft onlangs zijn kijkersdata vrijgegeven met informatie over de populairste animeseries van januari tot juni 2023. Niet alleen worden de meest bekeken series onthuld, maar ook de kijkersinteractie met verschillende animefranchises wordt belicht. Hoewel de lijst niet volledig is en geen genrefilter heeft, biedt het toch een nuttig inzicht in de populairste animecontent op Netflix.

Vinland Saga seizoen 1 en The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement hebben de hoogste kijkcijfers op Netflix. Vinland Saga seizoen 1 staat bovenaan met een indrukwekkende 49,3 miljoen bekeken uren, meer dan dubbel zoveel als The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement, dat op de tweede plaats komt met 22 miljoen bekeken uren.

Vinland Saga

The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement

Demon Slayer leidt bij series niet wereldwijd beschikbaar

Voor series die niet wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix voert Demon Slayer de lijst aan (helaas niet te zien in Nederland). De arc 'Unwavering Resolve' van Demon Slayer werd maar liefst 95,8 miljoen uur bekeken. Ondanks de beperkte wereldwijde beschikbaarheid, tonen deze cijfers de enorme populariteit van de serie.

Verschillende franchises met meerdere seizoenen op Netflix hebben daarnaast indrukwekkende cijfers neergezet. Attack on Titan heeft in totaal 59,4 miljoen bekeken uren over de hele franchise. En One Piece is net zo indrukwekkend met een totaal van 260,7 miljoen bekeken uren. Beide zijn helaas niet te zien in Nederland. Andere hoogpresterende franchises zijn onder andere My Hero Academia, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba en Pokémon.

Afbeelding: 'Vinland Saga', TMDB

Meer artikelen