Netflix onthult: de Top 10 populairste Netflix-series

DDavid Meijer 15 december 2023 14:42

Netflix heeft de kijkcijfers van zijn populairste series vrijgegeven. Dit artikel neemt je mee door de top 10, van de hitserie 'Ginny & Georgia' tot het bovennatuurlijke mysterie 'Manifest'. Ontdek welke series je volgende binge-watch kunnen zijn.

Netflix onthult best bekeken series

Netflix heeft recentelijk zijn meest gedetailleerde uitsplitsing van de best beoordeelde shows vrijgegeven, met de release van kijkersdata verzameld in de eerste helft van 2023. De lijst van meest bekeken series zit vol verrassingen, met name de nummer één positie van de relatief onbekende 'The Night Agent'. Deze serie is een snelle thriller met Gabriel Basso die een FBI-agent speelt die in het Witte Huis werkt als een 'nachtelijke actietelefoonoperator'.

De populairste Netflix-series volgens Netflix

'Ginny & Georgia' perfecte voorbeeld van junk tv

Niemand maakt junk tv zoals Netflix en deze sitcom is hier het perfecte voorbeeld van. 'Ginny & Georgia' volgt het leven van Georgia, een alleenstaande moeder met hippie-trekjes en haar serieuze 15-jarige dochter Ginny. Moeder en dochter komen vanwege een geberutenis van de arbeidersklasse in Texas in de eliteklasse in Massachusetts.

'The Glory', een wereldwijd succes uit Zuid-Korea

Zuid-Korea is een wereldwijde krachtpatser geworden in dramaseries, met 'The Glory' als een van de grootste exportproducten in 2023. Deze serie draait om een voormalig slachtoffer van pesten die haar wraak haalt op haar pesters door onderwijzeres te worden en vervolgens de leiding te nemen over het kind van de hoofdpester. Het is een huiveringwekkende serie over trauma, wraak en klassenspanningen in Korea.

'Wednesday' brengt moderne gothic-twist aan Addams Family

Jenna Ortega werd direct een icoon van Generatie Z toen ze de droogkomische anti-heldin Wednesday uit de Addams Family omtoverde tot een 21e-eeuwse goth. Wednesday wordt in de serie naar de Nevermore Academy gestuurd, ook wel de emo Hogwarts genoemd.

Spin-off van 'Bridgerton' belicht 'Queen Charlotte'

De bekende showrunner Shonda Rhimes heeft Netflix een van de grootste hits gegeven met 'Bridgerton'. Met een multi-raciale cast en een fijne soundtrack, is 'Bridgerton' een serie over het verleden geworteld in het heden. Hetzelfde geldt voor de spin-off 'Queen Charlotte', die het oorsprongsverhaal traceert van Charlotte of Mecklenburg-Strelitz, de toekomstige echtgenote van George III.

Controverse rond seizoen 4 van 'You'

Het grote gespreksonderwerp voorafgaand aan de nieuwste serie van de psychologische thriller 'You' was dat ster Penn Badgley aankondigde dat hij niet langer seksscènes zou doen omdat hij nu getrouwd is. Deze verklaring was controversieel, maar heeft weinig gedaan om de populariteit van 'You' te belemmeren. In de serie is Badgley een obsessieve voormalige boekenwinkelmanager die een dodelijke fascinatie ontwikkelt voor een reeks onbereikbare vrouwen.

'La Reina del Sur' biedt feministische blik op carteldrama

Deze Mexicaanse dramaserie werd een grote hit in de Spaanstalige wereld maar ging globaal viraal toen Netflix vanaf serie twee medeproducent werd. 'La Reina del Sur' vertelt het verhaal van Teresa Mendoza, een naïef jong meisje uit Mexico wiens pilotenvriendje wordt geëxecuteerd door een kartel. Ze vlucht naar Spanje waar ze zichzelf opnieuw uitvindt als een meedogenloze ganglandfiguur.

'Outer Banks' combineert coming-of-age en schatzoeken

'Outer Banks' is een coming-of-age-drama over twee groepen tieners op een reeks eilanden voor de kust van North Carolina waar verloren goud zou liggen. De werkkinderen worden 'the Pogues' genoemd en de elite worden 'the Kooks' genoemd. Het zonnige kleurenpalet en wazige camerawerk geven de serie de look van een high-end-parfumadvertentie, terwijl het schatzoekende plot doet denken aan 'Tomb Raider' en de 'Uncharted'-videogames.

Arnold Schwarzenegger terug in actie met 'Fubar'

Arnold Schwarzenegger is terug en heeft de tijd van zijn leven als de gepensioneerde CIA-agent Luke Bruner die ontdekt dat zijn dochter Emma (Monica Barbaro) ook een specialist in black ops is.

'Manifest' maakt comeback na annulering

'Manifest', een bovennatuurlijke thriller in de stijl van 'Lost' over een vliegtuig dat verdwijnt. De serie werd eerder geannuleerd, maar toen het op Netflix terecht kwam werd het een directe hit en werd het door de streamer nieuw leven ingeblazen voor een laatste seizoen. Melissa Roxburgh speelt een NYPD-detective die vermist raakt op Flight 828, om een half decennium later te verschijnen zonder enig idee wat er is gebeurd.

Meer artikelen