Netflix onthult een golf van nieuwe game-aankondigingen

KKees van den Berg 12 november 2023 12:00

Netflix heeft zijn plannen voor gaming verder onthuld tijdens het Geeked Week-evenement van dit jaar, met aankondigingen van een reeks nieuwe titels die in 2024 naar de Netflix mobiele app komen.

Netflix zet in op mobiele gaming

Het is geen geheim dat Netflix de afgelopen jaren zwaar heeft geïnvesteerd in gaming. Ze hebben nieuwe gamestudio's opgezet, grote namen in de industrie binnengehaald en zelfs hun vleugels uitgeslagen naar de wereld van cloud gaming. Het doel? De Netflix-app omtoveren tot een competitieve bestemming voor op abonnementen gebaseerde mobiele gaming. Hoewel tot nu toe minder dan 1% van alle Netflix-gebruikers gebruik maakt van deze service, heeft dit de vastberadenheid van het bedrijf niet afgeremd.

Tijdens het Geeked Week-evenement van dit jaar heeft Netflix zijn plannen voor gaming verder onthuld. Naast aankondigingen en trailerpremières van enkele van zijn grootste aankomende series en films, zoals Avatar: The Last Airbender en Stranger Things, heeft Netflix ook een aantal van zijn grootste games in de schijnwerpers gezet die naar de Netflix mobiele app komen.

Spotlight op belangrijkste game-aankondigingen

Enkele van de belangrijkste games die tijdens Geeked Week zijn aangekondigd, zijn Hades, een actie-roguelite spel van Supergiant Games dat exclusief beschikbaar zal zijn voor Netflix-abonnees; Katana Zero, een neo-noir actieplatformer; en Money Heist, een interactieve spin-off van de populaire Spaanse heist-thriller van Netflix. Deze en andere games zullen naar verwachting in 2024 op de Netflix mobiele app verschijnen.

Meer artikelen