Netflix onthult grote hoeveelheid streamingdata: dit zijn de inzichten

RRoos Verhoeven 15 december 2023 12:58

Netflix heeft onlangs een schat aan streaminggegevens vrijgegeven, met kijkcijfers voor meer dan 18.000 films en seizoenen voor de eerste helft van 2023. Deze gegevens geven inzicht in de manier waarop Netflix zijn grote abonnee-base weet te betrekken.

Diversiteit in de top 25

In de top 25 van de meest bekeken titels is een opvallende diversiteit te zien. Zo zijn er zes titels waarin Latino/latina-acteurs de hoofd- of co-hoofdrol spelen wat illustreert dat Netflix een breed scala aan content biedt die een wereldwijd publiek aanspreekt.

Uit de data blijkt dat de meest bekeken serie die uiteindelijk geannuleerd werd 'Sex/Life' is. Ondanks de populariteit, besloot Netflix om verschillende redenen om de show niet te vernieuwen. Dit toont aan dat het succes van een show niet altijd leidt tot een vervolg.

Volgens de gegevens heeft ongeveer 21% van de items een nauwelijks opmerkelijke hoeveelheid kijktijd. Dit toont aan dat niet alle content op Netflix even succesvol is en dat er ruimte is voor verbetering en groei.

'The Office' blijft populair wereldwijd

De langlopende sitcom van NBC 'The Office' is nog steeds populair over de gehele wereld. Ondanks dat het sinds 2020 bijvoorbeeld al niet meer op Netflix in de Verenigde Staten te zien was, is het in de eerste helft van 2023 wereldwijd toch bijna 341.1 miljoen uur bekeken.

Afbeelding: 'Sex/Life', TMDB

Meer artikelen