Netflix onthult karakterverandering in 'Avatar: The Last Airbender': Sokka minder seksistisch

KKees van den Berg 1 januari 2024 09:15

De langverwachte live-action-versie van Avatar: The Last Airbender zal een belangrijke karakterverandering onthullen. Sokka, een van de hoofdpersonages, is minder seksistisch gemaakt in de nieuwe Netflix-serie.

Netflix onthult verandering in Sokka's karakter

Vele fans zitten al maanden in spanning voor de nieuwe live-action serie van Avatar: The Last Airbender. Vanaf 22 februari is het eindelijk zo ver. Maar liefhebbers van de originele animatieserie zullen een opvallende verandering merken. Het personage 'Sokka', een van de hoofdpersonages, heeft een make-over gekregen in de nieuwe serie.

Sokka's seksistische kant verwijderd

Ian Ousley, die in de nieuwe serie het personage Sokka vertolkt, heeft in een interview met Entertainment Weekly onthuld dat de seksistische kant van Sokka uit de serie is weggewerkt. In de originele animatieserie waren er verschillende momenten die het seksistische karakter van Sokka benadrukten, zoals dubieuze uitspraken waarin gesteld werd dat 'mannen beter zijn in vechten dan vrouwen'. Deze aspecten zijn nu aangepast.

In de nieuwe serie, die acht afleveringen omvat, wordt het avontuur van Aang en zijn vrienden Sokka en Katara hervat. Samen zetten ze hun strijd voort tegen de kwaadaardige leider van de Fire Nation. Fans van de originele serie zullen blij zijn om hun geliefde personages weer in actie te zien, zelfs met de veranderde Sokka.

Afbeelding: 'Avatar: The Last Airbender', TMDB

Meer artikelen