Netflix onthult releasedatum ‘Formula 1: Drive to Survive’ seizoen 6

RRoos Verhoeven 25 januari 2024 13:38

Netflix heeft de releasedatum aangekondigd van het zesde seizoen van de F1-docureeks ‘Formula 1: Drive to Survive’. Het nieuwe seizoen wordt op 23 februari uitgebracht, dat samenvalt met de laatste dag van de pre-season testing in Bahrein.

Releasedatum en inhoud van seizoen zes

Netflix heeft traditioneel elke serie uitgebracht aan de vooravond van het nieuwe seizoen. De release dit jaar komt acht dagen voor de start van de Bahrein Grand Prix. De precieze details over wat het zesde seizoen van 'Drive to Survive' zal behandelen zijn nog onbekend, maar camera's waren bij elke Grand Prix aanwezig gedurende het seizoen 2023.

Belangrijke verhaallijnen in seizoen zes

Eén van de belangrijkste verhaallijnen van dit seizoen zal ongetwijfeld de schokkende terugkeer van Daniel Ricciardo met AlphaTauri zijn. De worstelingen en uiteindelijke vertrek van Ricciardo uit McLaren waren een groot onderdeel van seizoen vijf. Daarnaast zal ook de moeilijke start van Nyck de Vries in F1, die uiteindelijk leidde tot zijn tussentijdse exit en vervanging door Ricciardo, een duidelijke verhaallijn zijn.

Verwachte en onverwachte verhaallijnen

Andere grote verhalen uit 2023 die waarschijnlijk in beeld zullen komen, zijn onder meer de recordbrekende dominantie van Max Verstappen, het succes van Fernando Alonso bij Aston Martin en de indrukwekkende start van Oscar Piastri in F1 na het contractdrama dat in seizoen vijf werd geprofileerd. Tot nu toe is alleen de releasedatum voor het nieuwe seizoen bevestigd door Netflix.

De officiële trailer voor de serie van vorig jaar werd op 24 februari uitgebracht, slechts acht dagen voordat het seizoen volledig werd uitgebracht. Tot op heden zijn er geen concrete plannen bekend voor 'Drive to Survive' na het zesde seizoen.

Afbeelding: 'Formula 1: Drive to Survive', TMDB

Meer artikelen