Netflix ontwikkelt dramaserie 'The Escape' over Prinses Latifa van Dubai

RRoos Verhoeven 28 november 2023 13:39

Netflix werkt met scenarioschrijver Lindsay Shapero samen aan een dramaserie over Prinses Latifa van Dubai die probeerde te ontsnappen uit haar leven in de Emiraten. De serie, getiteld 'The Escape', wordt ontwikkeld door Yellow Film & TV uit Finland.

Netflix ontwikkelt drama over Prinses Latifa

Netflix is momenteel bezig met de ontwikkeling van een dramaserie over Prinses Latifa van Dubai. Het script van deze serie, genaamd 'The Escape', is geschreven door Lindsay Shapero. Shapero is bekend van haar werk aan de Netflix-serie Winter Palace. De serie wordt geproduceerd door het Finse productiehuis Yellow Film & TV.

Relatie tussen Prinses Latifa en Tiina Jauhianen centraal

'The Escape' richt zich op de unieke vriendschap tussen Prinses Latifa en haar Finse vriendin Tiina Jauhianen. De serie zal het verhaal vertellen van hun vriendschap, evenals de pogingen van Prinses Latifa om uit haar land te ontsnappen en de uiteindelijke gedwongen terugkeer naar Dubai.

Gedwongen terugkeer naar Dubai na ontsnappingspoging

Prinses Latifa deed in 2018 een gewaagde ontsnappingspoging, die onder andere het verstoppen in een autoband en een jetski-rit over de Golf van Oman omvatte. Ondanks haar inspanningen werd ze via een gezamenlijke Indiase-Emirati operatie gedwongen teruggebracht naar Dubai.

Na hun poging tot ontsnapping werden Prinses Latifa en Tiina Jauhianen ontvoerd, gevangen genomen en ondervraagd door de autoriteiten. Jauhianen werd uiteindelijk gedeporteerd uit de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl Prinses Latifa gevangen bleef in haar eigen land.

Latifa gevonden na internationale campagne

Na een intensieve internationale campagne werd Prinses Latifa enkele jaren later buiten Dubai gelokaliseerd. Een hoge vertegenwoordiger van de Verenigde Naties voor mensenrechten bevestigde dat ze Latifa had ontmoet en dat ze in goede gezondheid verkeerde.

Lindsay Shapero, de schrijfster van 'The Escape', is ook verantwoordelijk voor het script van de aankomende Netflix-serie Winter Palace. Deze serie wordt in samenwerking met een Zwitserse omroep geproduceerd.

Serie belicht thema's van mensenrechten en persoonlijke vrijheid

Volgens Lindsay Shapero is 'The Escape' een krachtig verhaal over mensenrechten en de persoonlijke vrijheid die we allemaal nastreven. Bovenal gaat het over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen twee vrouwen die bereid zijn alles voor elkaar te doen.

Het is de verwachting dat de camera's voor 'The Escape' ongeveer rond deze tijd volgend jaar zullen gaan rollen. Verdere details over de productie en de geplande releasedatum zijn momenteel nog niet bekend.

Meer artikelen