Netflix plant mogelijk twee nieuwe 'Peaky Blinders'-serie

KKees van den Berg 18 december 2023 15:44

Netflix zou volgens geruchten bezig zijn met het plannen van twee spin-off-series van de populaire serie Peaky Blinders. Fans lijken dus niet langer te hoeven treuren om het einde van de serie met het zesde en laatste seizoen in 2022.

Twee nieuwe series voor Peaky Blinders

De hitserie Peaky Blinders zou volgens bronnen twee spin-offs kunnen krijgen. Bloomberg meldt dat één van de series zich zou afspelen in Boston, 20 jaar na de originele Peaky Blinders, die zich in het midden van de 20e eeuw afspeelt. De andere serie zou zich naar verluidt focussen op de matriarch van de Shelby-familie, Polly Gray, oorspronkelijk gespeeld door de overleden Helen McCrory.

Meerdere franchises in de maak bij Netflix

Naast de mogelijke spin-offs van Peaky Blinders zou Netflix ook in gesprek zijn over mogelijke spin-offs van de Addams Family, na het enorme succes van de serie Wednesday. Volgens dezelfde bronnen is het streamingplatform ook van plan om series te creëren die zich afspelen in de wereld van de filmfranchise Extraction. De plannen zijn nog niet bevestigd door het streamingplatform.

De geruchten over Peaky Blinders-spin-offs werden aangewakkerd door hoofdrolspeler Cillian Murphy. In juli van dit jaar besprak hij de mogelijkheid in een interview. Steven Knight, de schrijver en maker van de serie, had eerder al bevestigd dat hij een script had voltooid voor een speelfilmversie van de serie. Murphy verklaarde echter dat hij zou 'wachten en aanzien' wat er gebeurt voordat hij verdere plannen maakt.

Cillian Murphy staat open voor Peaky Blinders-film

Cillian Murphy die Tommy Shelby speelt in Peaky Blinders deelde zijn gedachten over de mogelijkheid van een filmversie van de serie. Hij sprak over hoe de serie van een 'kleine zondagshow' uitgroeide tot een internationaal fenomeen. De acteur benadrukte dat hij 'graag' een Peaky Blinders-film zou doen als er meer verhaal te vertellen was, wat suggereert dat het verhaal van de Shelby-familie nog lang niet voorbij is.

Afbeelding: 'Peaky Blinders', TMDB

Meer artikelen