Netflix schrapt goedkoopste advertentievrije abonnement in verschillende landen

DDavid Meijer 27 januari 2024 12:41

Netflix zal zijn goedkoopste advertentievrije abonnement, de Basic-optie van $11,99 per maand, niet langer aanbieden in landen waar advertentie-ondersteunde plannen beschikbaar zijn, beginnend met Canada en het VK in het tweede kwartaal van dit jaar.

Netflix schrapt goedkoopste advertentievrije plan

Netflix heeft aangekondigd dat het zijn goedkoopste advertentievrije abonnement, de Basic-optie van $11,99 per maand, zal schrappen in landen waar advertentie-ondersteunde abonnementen beschikbaar zijn. Dit proces begint in het tweede kwartaal van dit jaar, te beginnen met Canada en het VK. Voor abonnees betekent dit dat de goedkoopste advertentievrije optie die Netflix biedt nu $15,49 per maand zal kosten, een flinke prijsverhoging.

Advertentie-ondersteund abonnement krijgt verbeteringen

Volgens co-CEO Greg Peters telt het advertentie-ondersteunde abonnement van Netflix momenteel 23 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het bedrijf is van plan om dit plan aantrekkelijker te maken door onder andere de resolutie te verhogen naar 1080p, meerdere streams toe te voegen en downloads mogelijk te maken. Peters benadrukte dat het vergroten van de schaal een prioriteit is voor Netflix.

Netflix's wereldwijde abonnees bereiken 247 miljoen

Volgens recente aankondigingen heeft Netflix in het vierde kwartaal van 2023 13,1 miljoen abonnees toegevoegd. Hiermee komt het totale aantal abonnees wereldwijd op 247 miljoen. Netflix blijft nieuwe functies toevoegen om de dienst aantrekkelijker te maken. Maar de abonnees mogen verwachten dat ze af en toe extra moeten betalen voor deze verbeteringen.

In een onverwachte zet heeft Netflix een 10-jarige deal gesloten om WWE's Monday Night Raw uit te zenden. Dit markeert de grootste stap van Netflix in live sportuitzendingen tot nu toe. Onder de voorwaarden van de deal krijgt Netflix Monday Night Raw voor 10 jaar, met de mogelijkheid om het contract na vijf jaar te beëindigen. De uitzending van de live wekelijkse show op streaming komt na meer dan drie decennia van uitzending op lineaire televisie.

Meer artikelen