Netflix schrapt Halle Berry's sci-fi-film 'The Mothership'

KKees van den Berg 29 januari 2024 16:07

Netflix heeft besloten om de sciencefictionfilm 'The Mothership' met Halle Berry niet uit te brengen. De film, die in 2021 werd opgenomen, kon niet worden voltooid vanwege meerdere vertragingen in de postproductie.

Netflix schrapt 'The Mothership'

Netflix heeft de release van de sciencefictionfilm 'The Mothership' stopgezet. De film, met Halle Berry in de hoofdrol, is volledig gefilmd in 2021 maar kon niet worden voltooid vanwege herhaalde vertragingen in de postproductie. Dit is bevestigd door Variety.

'The Mothership' is slechts een van de vele Hollywood-films die verdwijnen ondanks dat de productie al is afgerond. Warner Bros., bijvoorbeeld, heeft sinds 2022 al drie films geannuleerd, waaronder John Cena's 'Coyote vs. Acme', de DC-avonturenfilm 'Batgirl' met een budget van $90 miljoen en de animatiefilm 'Scoob! Holiday Haunt'. Deze annuleringen zijn vaak bedoeld voor belastingaftrek.

Halle Berry blijft bij Netflix

Ondanks het schrappen van 'The Mothership', blijft Halle Berry samenwerken met Netflix. Ze werkt momenteel aan de actiefilm 'The Union', waarin een bouwvakker (gespeeld door Mark Wahlberg) wordt meegezogen in de wereld van spionage door zijn voormalige middelbare schoolvriendin. Netflix heeft ook Berry's regiedebuut 'Bruised' gesteund, een sportdrama over een in ongenade gevallen MMA-vechter die zich verzoent met haar vervreemde zoon en haar kracht herwint. Na de release van 'Bruised' sloot Netflix een meerfilm-deal met Berry.

Producenten van 'The Mothership'

MRC, de geldschieters achter 'Knives Out', en Automatik waren de producenten van 'The Mothership'. MRC heeft onlangs de debuutfilm 'Fair Play' van regisseur Chloe Domont geproduceerd, die tijdens het Sundance Film Festival van 2023 voor $20 miljoen aan Netflix werd verkocht. Dit toont de voortdurende relatie tussen MRC en Netflix, ondanks het schrappen van 'The Mothership'.

Meer artikelen