Netflix stopt met accepteren van betalingen via Apple

RRoos Verhoeven 28 februari 2024 11:59

Netflix heeft een grote wijziging doorgevoerd in haar abonnementsbetalingen. Het is niet langer mogelijk om via Apple te betalen voor je Netflix-abonnement, een methode die voorheen soms voordeligere tarieven opleverde.

Netflix wijzigt betaalmethoden

Netflix maakt een belangrijke switch in de betalingsmethoden voor abonnementen. Betalen via Apple, een betaalmethode die in het verleden soms goedkopere abonnementen mogelijk maakte, wordt vanaf nu niet meer geaccepteerd. Deze wijziging kan een impact hebben op het betaalgemak voor sommige klanten, vooral voor degenen die gewend zijn aan het gemak van Apple-betalingen.

Prijsstijgingen en nieuwe keuzes

In veel landen, waaronder de VS, zijn er gebruikers die via Apple een basic-abonnement hebben aangeschaft. Echter, nu de prijzen zijn gestegen, moeten gebruikers een keuze maken tussen een abonnement met advertenties of een duurdere optie zonder advertenties. Deze verandering kan voor sommigen een dilemma zijn, omdat het een extra kostenpost kan betekenen.

Verzoek tot wijzigen betaalmethode

Degenen die hun Netflix-abonnement via Apple betalen, kunnen binnenkort een verzoek ontvangen om een nieuwe betaalmethode aan hun account toe te voegen. Als ze dat niet doen, kan hun abonnement worden stopgezet. Deze nieuwe eis kan een onverwachte verrassing zijn voor klanten die gewend zijn aan betalen via Apple en kan hen dwingen om alternatieve betaalmethoden te overwegen.

Betalen via Apple kostte Netflix ongeveer 30% vanwege de aanzienlijke korting die door Apple werd aangeboden. Aan het einde van 2018 besloot Netflix echter geen betalingen meer aan Apple te willen doen en stopte het bedrijf met het aanbieden van in-app abonnementen. Dit besluit benadrukt de focus van Netflix op het beheersen van de kosten en het optimaliseren van de inkomstenstromen.

Meer artikelen