Netflix test grootste redesign in 10 jaar

DDavid Meijer 7 juni 2024 15:27

Netflix is bezig met de uitrol van de belangrijkste vernieuwing van zijn tv-app in tien jaar tijd. De veranderingen zijn ontworpen om kijkers sneller te helpen beslissen wat ze willen kijken en de tijd die ze op de app doorbrengen te verhogen.

Uitrol van grote app-vernieuwing

Netflix, de pionier op het gebied van videostreaming, is begonnen met het testen van veranderingen aan zijn tv-app. Het doel hiervan is om te zorgen dat kijkers sneller kunnen beslissen wat ze willen kijken. Deze wijzigingen zijn onderdeel van de eerste grote revisie van de app in tien jaar tijd.

Aantrekken van abonnees en klantbehoud

Het vergroten van de tijd die gebruikers op de app doorbrengen, is een belangrijk doel voor Netflix. Het bedrijf hoopt hiermee klanten te behouden en nieuwe abonnees aan te trekken voor zijn nieuwe, goedkopere abonnementsplannen die reclame bevatten. Het aanbieden van aantrekkelijke content en een gebruiksvriendelijke interface speelt een cruciale rol in het bereiken van dit doel.

Aanpassingen aan de Netflix startpagina

De veranderingen aan de startpagina van de Netflix-app zijn talrijk. De titelkaarten zijn vergroot om meer op te vallen, de informatie is hergeorganiseerd voor een betere gebruikerservaring, en opvallende feiten zoals 'een serie of film bracht 8 weken door in de top 10' worden nu meer benadrukt. Dit zijn allemaal stappen om de app gebruiksvriendelijker te maken en zo de kijktijd van gebruikers te verhogen.

Netflix gaat het nieuwe design van de app testen onder een deel van zijn bijna 270 miljoen gebruikers wereldwijd. Op basis van de feedback die zij geven, kan het bedrijf beslissen om nog wijzigingen aan te brengen voordat het nieuwe design aan alle gebruikers wordt getoond. Dit is een belangrijke stap in het proces van de app-vernieuwing.

Meer artikelen