Netflix-updates: Frisse toevoegingen met 'My Life', 'Saw' en 'Catch Me If You Can'

DDavid Meijer 6 november 2023 12:32

Netflix verrijkte vorige week haar aanbod met een aantal grotere films. Hieronder lichten we de drie grootste en beste uit: 'Saw', 'My Life' en 'Catch Me If You Can'.

Saw: Een horrorklassieker

Saw, geregisseerd door James Wan, werd een onmiskenbaar horroricoon. De hoofdpersoon John 'Jigsaw' Kramer, geportretteerd door Tobin Bell, is een terminale patiënt met een sinistere missie. Hij stelt zijn 'ondankbare' slachtoffers op de proef met moorddadige opdrachten en uitdagingen, allemaal onder het motto 'hoeveel bloed ben je bereid te vergieten om te blijven leven?'. Deze griezelige en groteske spelletjes hebben Saw tot een Halloween-favoriet gemaakt in de bioscopen.

My Life: Een emotioneel drama

My Life is een hartverscheurende film met Michael Keaton in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van een man die voor het eerst vader wordt, maar het tragische nieuws krijgt dat hij terminaal ziek is. Hij beseft dat hij waarschijnlijk de geboorte van zijn kind niet zal meemaken. In zijn worsteling met het naderende einde, probeert hij wijsheden en lessen voor zijn toekomstige kind vast te leggen. Dit emotionele verhaal van acceptatie en nalatenschap is een van de dramatische hoogtepunten van Keaton's carrière.

Catch Me If You Can: Een charismatische oplichter

Catch Me If You Can is een lichtvoetige film die het adembenemende levensverhaal van Frank Abagnale Jr. op het grote scherm brengt. Leonardo DiCaprio schittert in de hoofdrol van deze charmante oplichter die met succes een logoïstische drievoudige rol speelt als piloot, advocaat en dokter. Tom Hanks, in zijn tweede samenwerking met Spielberg, speelt de vastberaden FBI-agent die de charmante oplichter achtervolgt. Ondanks enige twijfel over de nauwkeurigheid van de film, verklaarde de echte Frank Abagnale dat de film voor 80% accuraat was, en dat de meest dramatische veranderingen met zijn goedkeuring waren aangebracht.

Afbeelding: 'Catch Me If You Can', TMDb

Meer artikelen