Netflix verrast met 'Terminator: The Anime Series' gebaseerd op de 'Terminator'-franchise

KKees van den Berg 12 november 2023 20:01

Netflix brengt een onverwachte wending aan de Terminator-franchise met de aankondiging van een nieuwe animeserie. De serie, geproduceerd door de Japanse animatiestudio Production IG, belooft gloednieuwe personages en een spannende verhaallijn.

Nieuwe anime-serie voor Terminator-franchise

Tijdens de Netflix Geeked Week werd onthuld dat de bekende Terminator-franchise een nieuw hoofdstuk krijgt, dit keer in de vorm van anime. In samenwerking met de Japanse animatiestudio Production IG, bekend van Ghost in the Shell, werkt Netflix aan 'Terminator: The Anime Series'. In plaats van een nieuwe film in de bioscoop, kunnen fans zich verheugen op een spannende serie op de streamingdienst.

Nieuwe personages en tijdlijn in anime-serie

'Terminator: The Anime Series' introduceert een reeks nieuwe personages in het bekende universum van Terminator. De serie lijkt zich af te spelen tussen 1997 en 2022, een periode die al decennialang wordt gekenmerkt door een wrede oorlog tussen menselijke overlevenden en een eindeloos leger aan machines. De verhaallijn volgt het pad van een vrouwelijke soldaat die teruggaat in de tijd om de mensheid te redden.

Wetenschapper Malcolm Lee speelt cruciale rol

Een belangrijke rol in de serie is weggelegd voor wetenschapper Malcolm Lee. Hij is bezig met het ontwikkelen van een kunstmatige intelligentie die in staat is om te concurreren met Skynet, het zelfbewuste AI-systeem dat in 1997 een oorlog tegen de mensheid begon. Maar ook Malcolm Lee en zijn drie kinderen zijn niet veilig, aangezien een huurmoordenaar uit de toekomst op hen jaagt.

Hoewel fans staan te trappelen voor de lancering van 'Terminator: The Anime Series', heeft Netflix nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt. Het is ook vrijwel zeker dat de oorspronkelijke castleden zoals Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton niet te horen zullen zijn in de serie, aangezien ze na het mislukte 'Terminator: Dark Fate' uit 2019 klaar lijken te zijn met de franchise.

Afbeelding: 'Terminator: The Anime Series', TMDb

Meer artikelen