Netflix werkt aan nieuw animeserie 'The One Piece'

DDavid Meijer 19 december 2023 09:11

Netflix werkt samen met 'One Piece'-maker Eiichiro Oda aan een nieuwe anime-adaptatie van de populaire mangaserie. Deze remake staat los van de bestaande 'One Piece'-animeserie en de live-action-serie.

Netflix en Eiichiro Oda werken aan nieuwe 'One Piece'-anime

Het grote succes van het eerste seizoen van de live-action 'One Piece'-serie heeft de wil van Netflix aangewakkerd om met 'One Piece'-maker Eiichiro Oda aan een nieuwe project te werken. Samen met uitgever Shueisha, Fuji Television Network en Toei Animation Co., werken ze aan een nieuwe animeadaptatie van de manga. Deze remake is een op zichzelfstaand project en heeft niets te maken met de bestaande 'One Piece'-animeserie die al sinds 1999 loopt.

Nieuwe 'One Piece'-serie volgt 'East Blue saga'

De nieuwe 'One Piece'-serie 'The One Piece' gaat over de to be piratenkoning Monkey D. Luffy en zijn crew en begint net als de manga en de bestaande anime en Netflix’s live-action adaptatie bij de 'East Blue saga'. De productie van 'The One Piece' is momenteel in handen van WIT Studio, de makers achter 'Spy x Family' en 'Attack on Titan'.

'The One Piece' biedt frisse kijk met geavanceerde technologie

Volgens een gezamenlijk statement van de samenwerkende teams achter de nieuwe anime zal de Netflixserie zich onderscheiden van de huidige animeserie die al 25 jaar loopt. De nieuwe serie belooft het publiek een nieuwe maar toch vertrouwde ervaring te bieden door gebruik te maken van de nieuwste visuele technologie om de avonturen van Luffy in de geliefde 'East Blue saga' opnieuw te tonen.

De live-action-serie 'One Piece' die deze zomer zijn debuut maakte op Netflix en zowel doore recensenten als het publiek goed werd ontvangen, is al vernieuwd voor een tweede seizoen. Er is echter nog geen tijdschema vastgesteld voor de productie van de tweede reeks afleveringen. De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios in samenwerking met Oda en Shueisha.

Naast het nieuwe 'One Piece'-project heeft Oda nog meer in petto voor de fans. In januari 2024 zal hij een nieuwe animeserie, 'Monsters 103 Mercies Dragon Damnation' lanceren op Netflix. De serie volgt Ryuma, een samurai die verstrikt raakt in een wereld die verstoord is door een dreigende kracht - een draak die in staat is om catastrofale vernietiging over het land te ontketenen.

Afbeelding: 'One Piece', TMDB

Meer artikelen