Netflix wint biedingsoorlog voor Israëlische hitserie 'A Body That Works'

DDavid Meijer 20 februari 2024 14:15

Netflix heeft de rechten voor de Israëlische dramaserie 'A Body That Works' bemachtigd. Deze populaire serie, met in de hoofdrollen onder andere Rotem Sela, Yehuda Levi en Lior Raz, zal binnenkort beschikbaar zijn in meer dan 100 landen.

Netflix breidt internationale inhoud uit

Netflix heeft weer een buitenlandse topper op zijn naam gezet door de exclusieve rechten van 'A Body That Works' te bemachtigen. De Israëlische serie uit 2023, die door de makers wordt gezien als de meest succesvolle van het jaar, zal binnenkort beschikbaar zijn voor kijkers in meer dan 100 landen. Dit betekent dat de serie niet alleen in Europa, maar ook in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten op Netflix te zien zal zijn.

Diepgaande thematiek aangekaart in 'A Body That Works'

De serie, die oorspronkelijk werd uitgezonden door Keshet International, weerspiegelt opnieuw de succesvolle samenwerking tussen Netflix en Israëlische netwerken. Het verhaal van 'A Body That Works' draait om een kinderloos stel dat de hulp van een draagmoeder inroept. Dit intieme drama heeft in Israël het nationale gesprek over vruchtbaarheid, gezin en lichamelijke autonomie aangezwengeld.

Bekende namen en een verwachte remake

De sterrencast van de serie bestaat uit Rotem Sela, Yehuda Levi en Lior Raz, ook bekend van zijn rol in 'Fauda'. De populariteit van de serie is zo groot dat er in het Verenigd Koninkrijk al aan een remake wordt gewerkt.

Hoewel de rechten van 'A Body That Works' door Netflix zijn verworven, is er nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt. Kijkers zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Meer artikelen