Netflix ziet sterke groei dankzij succesvol reclame-abonnement 'Basic with Ads'

RRoos Verhoeven 12 januari 2024 13:47

Het speciale reclame-abonnement van Netflix lijkt een doorslaand succes te zijn, met een aanzienlijke groei van actieve gebruikers wereldwijd. Volgens advertentiehoofd Amy Reinhard zijn er nu ongeveer 23 miljoen actieve gebruikers, een stijging van 8 miljoen ten opzichte van twee maanden geleden.

'Basic with Ads' zorgt voor groei

Het 'Basic with Ads'-abonnement van Netflix, dat in 2022 in twaalf landen werd geïntroduceerd, lijkt zijn vruchten af te werpen. Deze service, die gebruikers een lagere maandprijs biedt in ruil voor vier tot vijf minuten advertenties per uur en beperkte toegang tot bepaalde films en series, heeft wereldwijd nu zo'n 23 miljoen actieve gebruikers. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 15 miljoen gebruikers twee maanden geleden, aldus Amy Reinhard, Netflix's hoofd van advertenties.

Netflix's 'Basic with Ads' lijkt een populaire keuze te zijn onder nieuwe abonnees. In oktober 2023 onthulde de streaminggigant dat ongeveer 30% van de nieuwe abonnees in landen waar de service beschikbaar is, voor deze optie kiest. Dit suggereert dat veel gebruikers bereid zijn om reclames te accepteren in ruil voor een lagere abonnementsprijs.

Betrokkenheid hoog bij 'Basic with Ads' gebruikers

Amy Reinhard, hoofd van advertenties bij Netflix, is enthousiast over de betrokkenheid van de gebruikers van het 'Basic with Ads'-abonnement. Maar liefst 85% van deze gebruikers besteedt minimaal twee uur per maand aan het bekijken van films of series op het platform wat erop wijst dat de gebruikers ondanks de reclames betrokken blijven bij de dienst.

Afbeelding: Karolina Grabowska

Meer artikelen