Neve Campbell en Patrick Dempsey keren mogelijk terug in 'Scream 7'

KKees van den Berg 24 november 2023 12:32

Na het ontslag van Melissa Barrera en Jenna Ortega wordt er gespeculeerd over de terugkeer van Neve Campbell en Patrick Dempsey in 'Scream 7'. De productie van de film heeft een zware week achter de rug en Variety meldt dat er een significante 'creatieve reset' gaande is.

Ontslag van Barrera en Ortega leidt tot 'creatieve reset'

Het was een tumultueuze week voor de productie van Scream 7. Na het ontslag van sterren Melissa Barrera en Jenna Ortega wordt er gesproken over een 'creatieve reset'. Variety meldt dat er hoop is dat Neve Campbell, een van de oorspronkelijke sterren van de franchise, zal terugkeren in haar rol als Sidney Prescott.

Neve Campbell en Patrick Dempsey mogelijk terug

Campbell sloeg de zesde film over vanwege een betalingsgeschil, maar heeft altijd aangegeven open te staan voor een terugkeer. Het is niet ondenkbaar dat zij de vergoeding krijgt waarvoor ze eerder heeft gepleit nu Barrera en Ortega niet meer deel uitmaken van de cast. Er zijn ook geruchten dat de studio graag Patrick Dempsey, die in de derde film de love interest van Sidney speelde, terug wil hebben in de cast.

Focus op terugkeer van Patrick Dempsey

Er wordt daarnaast gespeculeerd over de mogelijke terugkeer van Courteney Cox, maar de focus ligt vooral op de terugkeer van Dempsey. Zijn personage Mark Kincaid werd in de vijfde film al gehint als de echtgenoot van Sidney. Dempsey, die onlangs werd uitgeroepen tot 'People's Sexiest Man Alive', speelt momenteel in Eli Roth's 'Thanksgiving'. Fans van het genre zouden zijn terugkeer toejuichen.

De regie van de film blijft in handen van Christopher Landon, bekend van 'Happy Death Day' en 'Freaky'. Hij heeft zich openlijk teleurgesteld getoond over het ontslag van Barrera en postte op een onbekend platform: 'Alles is klote. Stop met schreeuwen. Dit was niet mijn beslissing.'

Ortega was overigens nooit bedoeld voor de hoofdrol gezien haar drukke agenda met de Netflix-serie 'Wednesday' en het blijft daarnaast nog onduidelijk of de Meeks-Martin tweeling, gespeeld door Jasmin Savoy Brown en Mason Gooding, terugkeert. Beide personages overleefden de laatste film, dus een terugkeer is zeker een mogelijkheid.

Meer artikelen