Nicholas Hoult gecast als Lex Luthor in 'Superman: Legacy'

RRoos Verhoeven 21 november 2023 14:39

Nicholas Hoult is gecast als Lex Luthor (de aartsvijand van Superman) in de 'Superman'-reboot 'Superman: Legacy'. Met deze casting is de hoofdcast van de film compleet.

Nicholas Hoult als Lex Luthor gecast

Nicholas Hoult, bekend van films als 'Mad Max: Fury Road' en 'X-Men: First Class', is gecast als Lex Luthor in de nieuwe superhelden reboot 'Superman: Legacy'. Hoult vult hiermee een cruciale rol in de film, als de aartsvijand van Superman. Dit personage, bekend om zijn kale hoofd en obsessie om Superman ten val te brengen, heeft een belangrijke plek in de superhelden mythologie.

Volledige cast 'Superman: Legacy' bekendgemaakt

Naast Nicholas Hoult zullen ook David Corenswet en Rachel Brosnahan deel uitmaken van de hoofdcast van 'Superman: Legacy'. Corenswet zal de rol van Clark Kent, beter bekend als Superman, op zich nemen en Brosnahan speelt Lois Lane. Verder zijn María Gabriela de Faría, Nathan Fillion, Isabela Merced, Edi Gathegi en Anthony Carrigan gecast in de film. De productie is nu in volle gang na het eind van de acteursstaking.

'Superman: Legacy' start vernieuwing DC-universum

'Superman: Legacy' speelt een sleutelrol in de vernieuwing van het DC film- en televisie-universum. Deze reboot geeft een nieuwe draai aan de bekende superheldenverhalen. Ondanks de recente acteursstaking zal de film nog steeds op de oorspronkelijk geplande releasedatum, 10 juli 2025, uitkomen.

Nicholas Hoult heeft het de laatste tijd druk met verschillende projecten. Naast zijn rol in 'Superman: Legacy' speelt hij ook in de aankomende juridische thriller 'Juror #2' van Clint Eastwood, leent hij zijn stem aan Jon in de animatiefilm 'Garfield' en speelt hij in Robert Eggers' productie 'Nosferatu'.

Afbeelding: 'Renfield', TMDb

Meer artikelen