Nieuw 'Star Trek'-film in de maak: regisseur Toby Haynes van 'Andor' aan het roer

DDavid Meijer 11 januari 2024 12:41

Toby Haynes, bekend van de serie 'Andor', gaat een nieuwe 'Star Trek'-film regisseren. Naast zijn werk aan Star Wars, zal de Britse regisseur nu ook aan de slag gaan in het Star Trek-universum. De film wordt omschreven als een 'oorsprongsverhaal'. Haynes heeft zich al bewezen als een bekwaam regisseur in de science fiction genre en brengt veel ervaring en kennis mee naar deze nieuwe film. De verwachtingen zijn dus hoog, zowel vanuit de industrie als van de fans van de serie.

'Oorsprongsverhaal' van Star Trek in de maak

Het script van de nieuwe 'Star Trek' film wordt geschreven door Seth Grahame-Smith, die eerder al werkte aan 'Pride and Prejudice and Zombies'. De film wordt omschreven als een 'oorsprongsverhaal', wat betekent dat de gebeurtenissen zich zullen afspelen decennia voor de gebeurtenissen uit de Star Trek film van J.J. Abrams uit 2009. Dit biedt de mogelijkheid om de personages en de wereld van Star Trek op een nieuwe manier te verkennen en de fans een frisse blik op het bekende universum te geven.

De laatste Star Trek film die in de bioscoop verscheen was 'Star Trek Beyond' uit 2016, geregisseerd door Justin Lin en met acteurs Chris Pine en Zachary Quinto. Sindsdien zijn er verschillende geplande Star Trek projecten niet van de grond gekomen. Het is te hopen dat de nieuwe film van Toby Haynes wel succesvol zal zijn en dat deze de Star Trek reeks een nieuw leven in kan blazen.

Haynes' ervaring met Star Trek-achtige verhalen

Haynes is geen onbekende in de wereld van science fiction. Naast het regisseren van afleveringen van de series 'Andor', 'Sherlock' en 'Doctor Who', heeft Haynes ook de uiterst populaire en geliefde 'Black Mirror' aflevering 'USS Callister' geregisseerd. Deze aflevering, die zich afspeelt in een universum geïnspireerd op Star Trek, heeft hoge ogen gegooid bij zowel kritiek als publiek. Het belooft dus veel goeds voor de aankomende Star Trek film.

Afbeelding: 'Star Trek', TMDB

Meer artikelen