Nieuwe aanpak Netflix is een succes: 13 miljoen extra abonnees

DDavid Meijer 25 januari 2024 10:01

Netflix kijkt terug op een succesvol jaar, met name het laatste kwartaal dat een indrukwekkende groei van 13 miljoen nieuwe abonnees zag. Het lijkt erop dat hun nieuwe strategieën, waaronder het tegengaan van wachtwoord-delen en een goedkoper reclame-abonnement, hun vruchten hebben afgeworpen.

Spectaculaire groei voor Netflix

Netflix kan het afgelopen jaar als een groot succes beschouwen. De streamingdienst heeft in het bijzonder in het laatste kwartaal een aanzienlijke groei gezien. De nieuwe cijfers, die aan hun aandeelhouders zijn bekendgemaakt, tonen aan dat Netflix in de afgelopen maanden nog eens 13 miljoen abonnees heeft verwelkomd.

Netflix overtreft de verwachtingen

Aan het eind van 2023 had Netflix wereldwijd 260,28 miljoen leden. Dit aantal overtrof de verwachtingen van Wall Street en de streamingdienst zelf, die een groei van 'slechts' 8,8 miljoen abonnees verwachtten. Het werden er echter 13 miljoen, wat leidde tot een stijging van de Netflix-aandelen op de beurs met 8%.

Nieuwe strategieën leiden tot succes

De aanzienlijke toename van het aantal abonnees lijkt te danken aan een aantal nieuwe strategieën die Netflix heeft ingevoerd. Waaronder het tegengaan van wachtwoord-delen in verschillende landen en de introductie van een goedkoper reclame-abonnement in de VS. Deze nieuwe strategieën lijken succesvol te zijn, aangezien al 23 miljoen abonnees voor het goedkopere abonnement hebben gekozen.

In het afgelopen jaar heeft Netflix ook een verandering aangebracht in hun content strategie. Ze stapten af van hun eerdere plan om elke week een Netflix Original uit te brengen. In plaats daarvan kozen ze voor een kwaliteit boven kwantiteit aanpak. Het lijkt erop dat deze beslissing goed is ontvangen door de abonnees, gezien de groei in het aantal abonnees.

Meer artikelen