Nieuwe Britse dystopische film 'The Kitchen' maakt indruk op Netflix

KKees van den Berg 21 januari 2024 17:17

De nieuwste toevoeging aan Netflix, 'The Kitchen', krijgt lovende recensies. Deze Britse dystopische film, geregisseerd door Daniel Kaluuya, scoort hoog op Rotten Tomatoes en belooft een intrigerend kijkje in een wereld zonder sociale huisvesting.

Hoge waardering voor 'The Kitchen' op Netflix

'The Kitchen', een Britse sciencefictionfilm die nu te zien is op Netflix, heeft de aandacht van critici getrokken vanwege zijn unieke verhaal en krachtige uitvoering. De film, geregisseerd door Daniel Kaluuya, bekend van 'Get Out', wordt goed ontvangen en scoort een indrukwekkende 86% op Rotten Tomatoes.

Hoewel 'The Kitchen' geen volledig nieuwe paden bewandelt in het sciencefictiongenre, onderscheidt de film zich toch. Het is een politieke thriller met een indrukwekkend vader-zoonverhaal als grondslag. De samenwerking tussen Tavares en Kaluuya is een krachtig duo dat de moeite waard is om in de gaten te houden.

Een dystopisch Londen zonder sociale huisvesting

Het verhaal van 'The Kitchen' speelt zich af in een dystopisch toekomstig Londen, waar alle sociale huisvesting is verdwenen. De personages Izi en Benji worden geconfronteerd met de uitdaging om hun weg te vinden als bewoners van The Kitchen, een gemeenschap die vastbesloten is om hun huis niet te verlaten. Dit levert een intrigerend en emotioneel geladen verhaal op.

Meer artikelen