Nieuwe 'Cape Fear'-serie van Spielberg en Scorsese

RRoos Verhoeven 22 november 2023 13:59

Er is een nieuwe 'Cape Fear'-serie op komst, van de hand van niemand minder dan Steven Spielberg, Martin Scorsese en Nick Antosca. Dit trio keert terug voor een onconventionele benadering van de klassieke thriller.

Scorsese, Spielberg en Antosca bundelen krachten

In 1991 regisseerde Martin Scorsese een remake van 'Cape Fear' uit 1962, gebaseerd op de roman 'The Executioners' van John D. MacDonald uit 1957, voor Amblin Entertainment van Steven Spielberg. Nu lijkt het erop dat ze er weer naar terugkeren, meldt Deadline. Scorsese en Spielberg hebben de handen ineengeslagen met Nick Antosca, de maker van 'Channel Zero', voor een nieuwe serie die een onconventionele aanpak belooft.

'Cape Fear' markeert de allereerste tv-samenwerking tussen Scorsese en Spielberg. Samen met de bedenker, uitvoerend producent en showrunner Nick Antosca ('Brand New Cherry Flavor', 'Antlers') nemen zij de executieve production van het project op zich.

Een nieuwe kijk op de Amerikaanse misdaadobsessie

De serie wordt omschreven als een 'spannende, hedendaagse thriller die de Amerikaanse obsessie met waargebeurde misdaad in de 21e eeuw onderzoekt. In de serie komt er een storm op een getrouwd advocatenechtpaar af wanneer een beruchte moordenaar uit hun verleden na jaren gevangenschap vrijkomt.'

Deadline meldt ook dat Antosca al sinds zijn kindertijd geobsedeerd is door beide 'Cape Fear'-films en Universal benaderde om het te adapteren via UCP (Universal Content Productions), waar hij de afgelopen zeven jaar gevestigd is geweest. Scorsese en Spielberg zijn uitvoerend producent, naast Antosca en Alex Hedlund via Eat The Cat, het bedrijf dat Antosca vier jaar geleden lanceerde, en Darryl Frank en Justin Falvey via Amblin Television.

Meer artikelen