Nieuwe Godzilla-film ''Godzilla Minus One'' krijgt perfecte score op Rotten Tomatoes

DDavid Meijer 25 november 2023 17:01

De nieuwe film 'Godzilla Minus One' heeft een perfecte Rotten Tomatoes-score behaald, volgens critici is het 'alles wat je zou willen van een monsterfilm'. De film, die zich afspeelt in het naoorlogse Japan, is gemaakt door Toho Studios en richt zich op een voormalige kamikazepiloot die tegen Godzilla vecht.

Perfecte score voor Godzilla Minus One

'Godzilla Minus One', een nieuwe kaiju-film van Toho Studios, heeft een perfecte score behaald op Rotten Tomatoes en is zeer goed ontvangen door internationale critici. Deze film, die zich afspeelt in het naoorlogse Japan, volgt het verhaal van een voormalige kamikazepiloot die wordt gekweld door overlevingsschuld en uiteindelijk met de bemanning van zijn mijnenruimschip tegen Godzilla vecht.

Bekijk hier de trailer:

Meer dan alleen een monsterfilm

De recensenten prijzen 'Godzilla Minus One' niet alleen als een goeie monsterfilm, maar ook als een karaktergedreven drama dat de post-WWII-angst en -rouw van Japan weerspiegelt. IGN noemt het een 'opwindende, spektakel gevulde blockbuster' die 'de koning der monsters terugbrengt naar zijn wortels in het naoorlogse Japan'. Screen International merkt op dat de film 'het titulaire beest terugbrengt naar zijn wortels als metafoor voor de naoorlogse angst en rouw van Japan, en levert tegelijkertijd een meeslepend spektakel dat ook een tastbare emotionele onderstroom bevat'.

'Godzilla Minus One' is vanaf vrijdag 1 december 2023 in de bioscoop te zien.

Afbeelding: 'Godzilla Minus One', TMDb

Meer artikelen