Nieuwe Jay en Silent Bob film in de maak door Kevin Smith

DDavid Meijer 11 december 2023 14:59

Filmmaker Kevin Smith is bezig met het schrijven van een nieuwe film voor de cultfiguren Jay en Silent Bob. Deze aankondiging volgt na meerdere vorige films waarin de personages een prominente rol speelden.

Nieuwe film in de maak

Tijdens een gesprek met PopCulture.com bevestigde Smith dat hij bezig is met het schrijven van de nieuwe film. Hij stelde: "Op dit moment, as we speak, schrijf ik een nieuwe Jay en Silent Bob-film." Smith en Mewes staan bekend om de vertolking van deze iconische karakters, die zowel geliefd zijn bij het publiek als bij henzelf.

Geschiedenis van Jay en Silent Bob

Jay en Silent Bob verschenen voor het eerst op het grote scherm in de film 'Clerks' uit 1994, die werd geschreven en geregisseerd door Smith. Het duo verscheen vervolgens in verschillende andere films van Smith, waaronder 'Mallrats' uit 1995, 'Chasing Amy' uit 1997 en 'Dogma' uit 1999, voordat ze in 2001 hun eigen film, 'Jay and Silent Bob Strike Back', kregen.

Het karakterduo Jay en Silent Bob heeft de harten van fans veroverd, niet alleen op het grote scherm, maar ook op het kleine scherm en andere media. Ze zijn verschenen in verschillende televisieseries, zoals 'Clerks: The Animated Series', alsook in strips, podcasts en videogames. Ze hebben zelfs een korte cameo gemaakt in 'Scream 3' uit 2000.

Verwachte sequel op Mallrats

Naast de aankondiging van een nieuwe Jay en Silent Bob film, had Smith eerder al laten weten dat hij werkte aan een vervolg op een andere populaire film van hem, 'Mallrats'. Dit vervolg is voorlopig getiteld 'Twilight of the Mallrats'. Er wordt op dit moment nog met spanning uitgekeken naar verdere details over dit project.

Afbeelding: 'Jay and Silent Bob Reboot', TMDB

Meer artikelen