Nieuwe Minecraft-serie in de maak bij Netflix

DDavid Meijer 30 mei 2024 15:35

Netflix heeft aangekondigd dat er een animatieserie in de maak is, gebaseerd op de populaire game Minecraft. De serie wordt gemaakt in samenwerking met Mojang Studios en WildBrain, bekend van Sonic Prime en Carmen Sandiego.

Netflix kondigt Minecraft-animatieserie aan

Netflix heeft aangekondigd dat het een animatieserie gaat maken op basis van de populaire game Minecraft. De details van het plot zijn momenteel nog onbekend, maar Netflix heeft laten weten dat de serie een origineel verhaal zal bevatten met nieuwe personages die de wereld van Minecraft in een nieuw licht zullen laten zien. De serie wordt in samenwerking met Mojang Studios gemaakt, de Zweedse ontwikkelaar van de game.

Mojang en WildBrain slaan handen ineen

Voor de productie van de serie werken Mojang Studios en Netflix samen met WildBrain, de Canadese animatiestudio die ook de Netflix-series Sonic Prime en Carmen Sandiego heeft gemaakt. Deze samenwerking belooft hoogwaardige animaties en een boeiende verhaallijn voor de nieuwe Minecraft-serie.

Minecraft-film onderweg naast Netflix-serie

Naast de Netflix-serie wordt er ook een Minecraft-film gemaakt door Warner Bros. en Legendary. De film zal sterren als Jason Momoa en Jack Black bevatten en wordt verwacht in april 2025. De releasedatum van de Netflix-serie is nog niet bekendgemaakt. Dit toont aan dat Minecraft nog steeds een zeer populaire franchise is, met zowel een serie als een film in de maak.

De game Minecraft, waarop de serie is gebaseerd, bestaat dit jaar 15 jaar en heeft maandelijks zo'n 140 miljoen spelers. Dit maakt Minecraft een van de meest gespeelde games ter wereld en de komst van zowel een film als een serie zullen de populariteit van het spel waarschijnlijk alleen maar vergroten.

Meer artikelen