Nieuwe Netflix-functie viert jubilea van klassieke films, maar niet voor iedereen beschikbaar

RRoos Verhoeven 19 januari 2024 09:13

Netflix heeft een nieuwe functie gelanceerd, genaamd Milestone Movies: The Anniversary Collection. Deze verzameling viert films die in 2024 hun 50-jarig jubileum vieren. Helaas is deze functie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Milestone Movies: alleen voor de VS

Netflix is voor velen de go-to plek geworden voor het kijken van films en series. Dankzij een nieuwe functie die de streaming gigant 17 januari onthulde, blijft dat waarschijnlijk zo, vooral vanuit het perspectief van klassiek films. Deze nieuwe sectie, genaamd Milestone Movies: The Anniversary Collection is een speciaal samengestelde verzameling van klassieke films die filmliefhebbers naar hartenlust kunnen streamen. Helaas is het alleen beschikbaar in de VS, dus voor Nederlandse fans zal het lastig zijn om hiervan te genieten.

Bekijk hier de post op X: https://twitter.com/netflix/status/1747672633661948078

De 1974-collectie: klassieke films vieren 50-jarig jubileum

Netflix heeft de 1974 Milestone Films-collectie onthuld, die - je raadt het al - films bevat die hun 50ste verjaardag vieren in 2024. Om deze nieuwe sectie te bekijken, ga je gewoon naar de 1974 Milestone Movies-website van Netflix en als je bent ingelogd op je account in een webbrowser en kun je ze meteen bekijken.

In een persbericht bevestigde Netflix dat er in de loop van het jaar meer klassieke filmoverzichten op de service zullen verschijnen. De 1984-collectie staat gepland voor april, de 1994-lijst komt in juli en een reeks geliefde films uit 2004 lanceert in oktober. Netflix weigerde te onthullen welke films deel uitmaken van deze catalogi.

Geen Milestone Movies voor Nederland

Zoals vermeld is het alleen beschikbaar voor mensen die in de VS wonen. Dat betekent dat Nederlandse fans, of welke niet-Amerika bewoners dan ook, geen gebruik kunnen maken van deze intrigerende nieuwe functie. De enige manier waarop je het kan bekijken is via een VPN.

Meer artikelen