Nieuwe Netflix-serie '3 Body Problem' heeft groter budget dan 'Game of Thrones'

RRoos Verhoeven 25 februari 2024 11:01

Netflix bereidt zich voor op de lancering van een van de duurste series ooit, '3 Body Problem', bedacht door de makers van 'Game of Thrones'. Met een budget van $20 miljoen per aflevering, overtreft het zelfs de financiering van de populaire HBO-serie.

Release van de serie '3 Body Problem' op Netflix

De verwachtingen zijn hooggespannen voor '3 Body Problem', een van de meest veelbelovende series van het jaar. Deze serie, gerealiseerd door de makers van 'Game of Thrones', trekt aanzienlijke aandacht voor zijn epische verhaallijn waarin de mensheid wordt geconfronteerd met een mysterieuze buitenaardse kracht. De release van de serie is gepland voor eind maart op Netflix.

Het budget en de cast van '3 Body Problem'

'3 Body Problem' is een adaptatie van de gelijknamige roman van de Chinese schrijver Liu Cixin. Naast de makers van 'Game of Thrones', staan er ook bekende gezichten van de HBO-serie zoals Jonathan Pryce, John Bradley en Liam Cunningham voor de camera. Met een budget van $20 miljoen per aflevering voor acht afleveringen, is de serie de duurste in zijn soort tot nu toe, zelfs meer dan 'One Piece', die tot voor kort de duurste Netflix-serie was met een budget van $18 miljoen.

Netflix, bekend om zijn durf om grenzen te verleggen, zet opnieuw een grote stap met '3 Body Problem'. Het ambitieuze project heeft al veel aandacht getrokken en de druk is hoog om de verwachtingen van de fans waar te maken. Als alles volgens plan gaat, kunnen we ons verheugen op maar liefst vier seizoenen van deze scifi-serie. Echter, met zo'n hoog budget per aflevering moeten de kijkcijfers wel astronomisch zijn om de investering te rechtvaardigen.

Afbeelding: '3 Body Problem', TMDB

Meer artikelen