Nieuwe ontdekking: angstaanjagende testbeelden van Shrek uit 2001

RRoos Verhoeven 29 november 2023 10:10

Early test footage van Shrek uit 2001 dat recentelijk online werd ontdekt onthult een gruwelijke vroege versie van de geliefde DreamWorks-figuur die vooral nachtmerries oproept.

Eerste blik op angstaanjagende Shrek

Dankzij een recente internetvondst krijgen we een unieke kijk op de vroege ontwikkelingsfase van de iconische animatiefilm Shrek uit 2001. De testbeelden presenteren een griezelige en nog lelijkere variant van het ogre hoofdpersonage dan we gewend zijn. Deze vroege versie van Shrek had een duistere, onverwelkomende uitstraling die sterk contrasteert met de uiteindelijke ontwerpelementen van het personage.

Bekijk hier de beelden:

https://twitter.com/blameitonjorge/status/1727993592562802721

De eerste Shrek-film was een instant succes. Met een bescheiden budget van $60 miljoen, wist de film wereldwijd bijna $492 miljoen te verdienen. Dit succes leidde tot meerdere vervolgfilms, spin-offs en talloze merchandising mogelijkheden voor DreamWorks Animation. Shrek bewees dat een uniek karakter en een even uniek verhaal het grote publiek en de kassa's zeker kunnen aanspreken.

In de beginfase van de productie was het de bedoeling om Shrek te ontwikkelen als een motion-capture project. Dit bleek echter een te grote uitdaging te zijn, aangezien de technologie destijds nog niet volledig ontwikkeld was. Het projectteam moest hun aanpak heroverwegen, wat uiteindelijk leidde tot de Shrek die we vandaag kennen. De technologische beperkingen van die tijd speelden een grote rol in de uiteindelijk creatie van Shrek.

Voortzetting van de Shrek-franchise

Shrek's populariteit is niet beperkt gebleven tot de originele film. De franchise heeft inmiddels vier films geproduceerd, evenals spin-offs zoals 'Puss in Boots', televisiespecials en zelfs een toneelmusical. Recente geruchten suggereren dat er zelfs een vijfde film in de serie in de maak zou kunnen zijn. Deze geruchten zijn welkom nieuws voor de vele fans van de franchise die al lang wachten op een nieuw avontuur van hun geliefde ogre.

Terugkeer van de originele stemmencast in Shrek 5

Voor de mogelijke vijfde Shrek-film lijkt DreamWorks erop gebrand het originele team weer bij elkaar te krijgen. Chris Meledandri, bekend van Illumination, is betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe deel en is van plan de oorspronkelijke stemmencast te rekruteren. Dit zou betekenen dat we Cameron Diaz en Eddie Murphy weer kunnen horen in hun bekende rollen, iets dat zeker bijdraagt aan het nostalgische gevoel van de Shrek-filmreeks.

Afbeelding: 'Shrek', TMDB

Meer artikelen